dilluns, 3 de maig de 2021

L'APLEC denuncia que 60 diputats de Macron formalitzen un recurs contra la llei a favor de les llengües minoritzades

L'APLEC denuncia que 60 diputats de Macron formalitzen un recurs contra la llei a favor de les llengües minoritzades 

Després del vot històric d'una llei de protecció de les llengües regionals, ara ve una Sant Jordi històrica: com a regal, més de 60 diputats de Macron han formalitzat aquest 23 d'abril un recurs davant del Consell Constitucional contra la llei, després que el president de la República Francesa hagi retardat fins al darrer moment la promulgació del text. Una veritable vergonya 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) 03/05/2021.- Llegim al portal Llibertat.Cat que l'Associació per a l'Ensenyament del Català a Catalunya Nord (APLEC) ha denunciat els parlamentaris "partidaris del monolingüisme i còmplices de linguicida agreujat. Aquests diputats que, com el ministre d'Educació, tot dient el contrari, de fet són contra l'ensenyament de les llengües regionals" i ha fet una crida als diputats catalans perquè intervinguin a prop de llurs col·legues per retirar al més aviat el recurs. 

"Sabem tot l'amor del Consell constitucional per les llengües regionals; és urgent que aquests parlamentaris rectifiquin llur decisió i acabin aquest assetjament indigne d'un país democràtic" ha manifestat l'entitat en la seva pàgina web.  

També recull la pregunta i resposta que es fa Paul Molac, promotor de la llei, "De què tenen por? Segurament que aquest primer marc jurídic pugui ajudar a salvar unes llengües en perill d'extinció a França". 

Després del vot històric d'una llei de protecció de les llengües regionals a l'Estat francès ara més de 60 diputats de Macron van formalitzar el divendres 23 d'abril un recurs davant del Consell Constitucional francès contra la llei, després que el president de la República Francesa hagi retardat fins al darrer moment la promulgació del text. 


Cap comentari:

Publica un comentari