dimarts, 4 de maig del 2021

José Manuel Álvarez Corzo

Necrològica de José Manuel Álvarez Corzo apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 10 d'abril de 1990

Necrològica de José Manuel Álvarez Corzo apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 10 d'abril de 1990


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 4 de maig de 1914 neix a Villanueva del Río y Minas (Vega del Guadalquivir) l'anarcosindicalista José Manuel Álvarez Corzo 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir-ne s'enrolà a les Companyies de Treballadors Estrangers (CTE) i durant l'Ocupació alemanya va ser enviat a camps nazis de concentració a Alemanya i Àustria, que patí fins a l'alliberament del camps en 1945 

José Manuel Álvarez Corzo: El 4 de maig de 1914 neix a Villanueva del Río y Minas (Vega del Guadalquivir, Sevilla, Andalusia) l'anarcosindicalista José Manuel Álvarez Corzo. El seu pare es deia Manuel Álvarez i la seva mare, Ana Corzo.  

Jornaler de professió, quan era molt jove s'afilià a la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT).  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir-ne s'enrolà a les Companyies de Treballadors Estrangers (CTE) i durant l'Ocupació alemanya va ser enviat a camps nazis de concentració a Alemanya i Àustria, que patí fins a l'alliberament del camps en 1945. Fou repatriat a París (Illa de França). 

Després d'un temps vivint a Lus e Sent Sauvaire (Nauts Pirenèus,  Bigorra, Occitània), s'establí amb la seva companya, la militant anarcosindicalista Maravilla Rodríguez Gómez, a Épinay-sur-Seine (Seine-Saint-Denis, Illa de França).  

Milità en la CNT-AIT en l'Exili i després en la Regional Exterior de la CNT-AIT. 

Manuel Álvarez Corzo va morir el 8 de gener de 1990 a l'Hospital Delafontaine de Saint-Denis (Seine-Saint-Denis, Illa de França) i va ser inhumat al Cementiri Intercomunal d'aquesta població. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada