divendres, 28 de maig del 2021

Front comú a Begur i mobilització demà dissabte a l’Escala

Front comú a Begur i mobilització demà dissabte a l'Escala 

Manifestació a l'Escala contra l'actual model de transició energètica: Renovables SÍ, però NO pas així! [www.nopasaixi.cat] 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) 28/05/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que el ple municipal de Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) va aprovar dimarts una moció per adherir-se al manifest de la plataforma contra el parc eòlic amb 80 generadors a l'horitzó del Cap de Creus (Cadaqués, Serra de Rodes/Cap de Creus, Alt Empordà, comtat de Peralada) i visibles des del far de Sant Sebastià (Llafranc, Palafrugell, Gaverres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona).  

L'alcaldessa de Begur, Maite Selva, va afirmar que se sumaran a l'oposició al parc eòlic marí Tramuntana: "Ens preocupa molt aquest projecte tal com està plantejat actualment. Lluitarem i treballarem plegats, tots els Ajuntaments, per donar veu als diferents sectors afectats i per fer tota la força possible per aturar-ne la tramitació."  

En el text, els grups municipals de Begur també censuren "la destrucció total del paisatge emblemàtic marítim i terrestre de l'Empordà"; i l'"enorme impacte visual"; serà "molt negatiu en el medi natural, marí, cultural, social i econòmic", a més dels possibles efectes en el moviment de cetacis, aus o l'activitat pesquera. 

A l'Escala 

Demà dissabte, 29 de maig, s'ha convocat una gran concentració a l'Escala (18 hores, entreforc avinguda Ave Maria amb el passeig del Mar), amb l'objectiu de visualitzar el descontentament al conjunt de les comarques gironines que ha provocat l'eclosió d'aquests projectes, siguin eòlics o de plantes fotovoltaiques. Amb el lema Renovables sí, però així no, la manifestació, amb concentració a la plaça de l'Univers (racó de Riells), ha rebut el suport de sectors tan diversos com les entitats mediambientalistes, plataformes contra els parcs eòlics, però també agrupacions professionals del sector turístic, pesquer, Unió de Pagesos de Catalunya i fins administracions locals com ara Ajuntamentsi el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, els representants dels quals intervindran al parlaments del final de la concentració.  

Manifestació a l'Escala contra l'actual model de transició energètica: Renovables SÍ, però NO pas així! [www.nopasaixi.cat] 

IAEDEN-Salvem l'Empordà ens recorda que demà dissabte, 29 de maig, a les 6 de la tarda "ens trobarem al passeig del Mar de l'Escala, en la confluència amb l'avinguda Ave Maria, per assistir a aquesta jornada organitzada des de IAEDEN-Salvem l'Empordà, Unió de Pagesos, Associació Naturalistes de Girona i Fòrum l'Escala-Empúries. Ens mobilitzem per reclamar una regulació davant l'allau de projectes que estan sorgint a les comarques gironines, arran de la aprovació del Decret Llei 16/2019 de mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls a les energies renovables. 

Apostem per una transició energètica justa, respectuosa amb el medi ambient, al servei de la ciutadania i no pas de les grans empreses energètiques, i ens posicionem d'acord al Decàleg per avançar cap a una transició energètica al servei de la ciutadania,"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada