dijous, 13 de maig del 2021

El SUP denuncia per “injúries” a la Fiscalia la revista gratuïta del Ripollès Latira, per qualificar de "forces d'ocupació" el Cos Nacional de Policia

El SUP denuncia per "injúries" a la Fiscalia la revista gratuïta del Ripollès Latira, per qualificar de "forces d'ocupació" el Cos Nacional de Policia  

Després d'atacs espanyolistes i la denúncia del SUP, Latira considera que "les coses tal com són, són forces d'ocupació. No és xenofòbia, ni odi, ni paranoia, ni supremacisme: és així", afegint-hi la Gendarmeria francesa  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Camprodon (la Vall de Camprodon, Ripollès, comtat d'Osona) 13/05/2021.- Segons un despatx de l'agència Europa Press, el Sindicat Unificat de la Policia (SUP) ha interposat una denúncia a la Fiscalia de l'Audiència Provincial de Girona per un presumpte delicte d'injúries a la revista Latira "per dir que la Policia Nacional i la Guàrdia civil són 'Forces d'ocupació'", al referir-se a la comissaria del Cos Nacional de Policia espanyola a Camprodon (la Vall de Camprodon, Ripollès, comtat d'Osona). El SUP afirma que des d'estaments i institucions i "emparant-se en dret a la llibertat d'expressió es segueixin llançant aquest tipus de arengues que generen odi" cap als policies espanyols i els guàrdies civils. I assegura que ells estaran "a la banda de la Llei" i que actuaran contra els que pretenguin menyscabar la institució, en les seves paraules. 

Per la nostra banda podem informar que Latira és una revista gratuïta que reparteix 7.000 exemplars i es considera un dels eixos vertebradors de la comarca del Ripollès. Així és defineix:  

"Latira és una revista gratuïta de cultura i serveis de la comarca del Ripollès. Amb una mitjana de 7.000 exemplars, som la revista de referència a les valls del Ter i el Freser. Creada l'any 1995, Latira és una empresa familiar que poc a poc ha anat creixent gràcies als comerços del Ripollès que en un moment o altre de la seva existència hi han confiat. Publiquem deu edicions l'any i donem veu i cobertura a tots els comerços de la nostra comarca i de les comarques veïnes que s'hi vulguin anunciar. Ara per ara, i amb el cap ben alt, podem dir que ens hem convertit en un dels eixos vertebradors del Ripollès. I és que tal com hem consolidat al llarg d'aquests vint-i-cinc anys, Latira és una eina per a tots: per als comunicadors, per als que volen vendre, per als que volen comprar i per als que volen fruir del temps lliure. Perquè Latira és un producte fet pels i per als que estimem el Ripollès, el país, la llengua, la història i la cultura." 

En el perfil de Twitter d'aquesta revista s'exposa: "Sí, tractem la policia espanyola com el que és: una força d'ocupació espanyola. Ara, acusem de 'fanàtics' y 'fonamentalistes' un grup ultranacionalista ple d'estanqueres… S'ha de tenir-los ben posats", s'exclama en resposta a uns atacs espanyolistes d'un denominada Asociación Unión de Brigadas, aquells que arranquen llaços grocs.  

En un apunt a Twitter recollit per Europa Press, des de la revista Latira es diu que "les coses tal com són: la Guàrdia Civil i la Gendarmeria són forces d'ocupació". "No és xenofòbia, ni odi, ni paranoia, ni supremacisme: és així", ha conclòs. 

A la revista es cataloga la ubicació (Carretera de Molló C-38 km) de la comissaria del Cos Nacional de Policia, ubicada en Camprodon (la Vall de Camprodon, Ripollès, comtat d'Osona), en la secció de la revista on s'informa sobre els diversos serveis comarcals, municipals i transports. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada