dimecres, 12 de maig del 2021

Detinguda una membre de Vox de Girona en el cas de la trama de venda de carnets de conduir falsos

Detinguda una membre de Vox de Girona en el cas de la trama de venda de carnets de conduir falsos 

La banda presumptament estava liderada pel seu fill Álvaro, un informàtic, des de S'Agaró 

Llegim que és habitual en actes de la Fundació Francisco Franco i activa en les brigades que arrenquen llaços grocs 

Ja són 552 les detingudes i els detinguts en el macro operatiu contra els falsificadors de carnets de conduir 

Els líders de l'entramat criminal no declaren en seu policial 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès. Comtat de Girona) 12/05/2021.- Llegim al portal Llibertat.Cat que segons informa el digital El Caso, ahir va ser detinguda una membre de Vox de Girona per una trama de venda de carnets de conduir falsos. La banda presumptament estava liderada pel seu fill Álvaro des de S'Agaró (Castell Platja d'Aro, Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona). 

Segons revela aquesta notícia, fa uns 20 mesos la dona --que es diu Marta Carlota Sales Prendes-- i  el seu fill van ser notícia per una baralla amb els seus veïns a Llagostera (Gironès, comtat de Girona).  

Marta Carlota normalment va acompanyada als actes de Vox d'una persona de l'entorn de Vox, Francina Viñals Subirana, segons aquests portals, que afirmen del fet que les dues dones "són habituals als actes de la Fundación Nacional Francisco Franco" i que el passat mes de desembre van ser expedientades per exhibir símbols i banderes franquistes (tot i que en un vídeo penjat a youtube l'any 2017 Francina Viñals afirma que no té res a veure amb el franquisme). També havien estat actives entre les brigades que arrenquen llaços grocs. 

Ja són 552 les detingudes i els detinguts en el macro operatiu contra els falsificadors de carnets de conduir 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, agents dels Mossos d'Esquadra i membres de Cos Nacional de Policia espanyola ja han detingut, amb dades de les dotze del migdia d'avui, 522 dones i homes arran del maco operatiu per desmantellar una xarxa que hauria falsificat més de 1.800 carnets de conduir a través de la base de dades de la Direcció General de Trànsit (DGT) a la qual accedia un informàtic que treballava a la seu de la ciutat de Girona. 

Líders de l'entramat criminal s'han acollit al dret a no declarar en seu policial i està previst que passin demà a disposició del Jutjat d'Instrucció Número 1 de Girona, que porta la investigació per suborn, blanqueig de capitals, falsedat documental i pertinença a grup criminal. Durant els escorcolls, els investigadors han localitzat gran quantitat de diners en efectiu que atribueixen al frau. 

Un cop arrestats els suposats integrants i les suposades membres del grup criminal que estaven a la Península, els dos cossos policials van desplegar la segona fase de l'operatiu que consistia, també, en arrestar les persones que haurien adquirit el carnet de conduir de manera fraudulenta.  

Es preveuen unes 900 detencions i, segons va informar el Triibunal Suprem de Justícia de Catalunya, la magistrada dels Jutjat d'Instrucció Número 1 de Girona anirà prenent progressivament declaració als 1.845 compradors de carnets de conduir falsos identificats fins al moment. 

Mig milió d'euros en efectiu  

Es preveu que els líders de l'entramat criminal passin a disposició judicial demà. Segons fonts properes al cas, van detenir l'informàtic, la seva mare, la seva parella i, també, als sogres. Al registre del domicili dels sogres és on, segons les mateixes fonts, hi van localitzar mig milió d'euros en efectiu que els investigadors atribueixen al lucre de la venda de carnets de conduir falsificats o de facilitar altres tràmits com la recuperació de punts o la convalidació de permisos. Aquests detinguts a Sant Feliu de Guíxols (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) i Llagostera i també l'arrestat a Quart (Gironès, comtat de Girona), assistits pel lletrat Sergio Noguero, es van acollir al dret a no declarar en seu policial ahir al vespre.  

La causa, que consta de nou volums i més de 6.000 folis, continua sota secret de sumari. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada