dilluns, 19 d’abril del 2021

Activitats a l'anònims del 19 al 27 d'abril de 2021


 



---------



CAMINANTES
Des del Neolític fins avui, les comunitats humanes han transitat per molt diferents camins per a aconseguir les seves formes d'organització social. De molts d'aquests models de convivència es poden extreure valuosos ensenyaments per a examinar-los i escometre una cada vegada més necessària transformació econòmica i social que trenqui el marc del capitalisme actual, i s'ajusti a l'ètica i al respecte pels recursos del planeta.
Aquest és un llibre que s'aparta de les línies mestres de la història i l'economia més clàssiques per a realitzar una crítica gens complaent d'un present que està lluny de ser ideal, per culpa de la creixent desigualtat tant entre ciutadans com entre països. A través d'una detallada anàlisi del passat, Raúl García-Durán ofereix unes sòlides propostes per a avançar cap a un futur que encara està per escriure.

Economía, no gracias, RENTA BÀSICA UNIVERSAL, si gracias.
Aquest llibre pretén donar algunes idees no sols de la necessitat de superar el capitalisme sino de superar la mateixa economia com a realitat autònoma i dominant. Per a això, l'autor fa una crítica a l'economia, no com a sistema productiu, però sí com a especulació. En un primer moment fa un recorregut pel que ell denomina "les misèries del capitalisme": misèries econòmiques, ecològiques, teòriques, ideològiques i de gènere, per a arribar a un desenvolupament de les economies alternatives i una alternativa a l'economia: la Renda Bàsica Universal. La Renda Bàsica Universal és el dret universal a una renda o ingrés pel sol fet d'haver nascut, i des del moment del naixement. És un dret universal (de totes les persones), individual (de cada persona, no de les famílies) i incondicional (sense cap obligació a canvi).
------------



En els últims anys, el Moviment d'Alliberament del Kurdistan, i en concret el Moviment de Dones, s'ha convertit en avantguarda de la lluita internacionalista del segle XXI. Persones de tot el món han viatjat al Kurdistan per aprendre i formar part del procés revolucionari. Creiem que és essencial entendre els processos i la història del Moviment, les seves teories i els seus mètodes, per desenvolupar-nos com a individus i organitzacions capaços de dur a terme la lluita per la llibertat. 

 Aquest llibre se centra a explicar la història des del Moviment de Dones, ja que creiem fermament que el nostre alliberament és el pas necessari per arribar a l'alliberament de la societat en el seu conjunt, de tots els gèneres i els pobles, de la vida mateixa. Partim d'una explicació de la història des de la identitat comuna de les dones en resistència, perquè considerem que la dona no és una eterna oprimida, sinó que sempre té la capacitat d'unir-se i transformar la realitat. Per a totes les persones que somien i lluiten per la vida en llibertat, aquesta és la nostra aportació.  


 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada