dilluns, 19 d’abril del 2021

El col·lectiu independentista L'Estaca reivindica l'acció dels ninots (ERC, JxC, CUP) penjats en ponts

El col·lectiu independentista L'Estaca reivindica l'acció dels ninots penjats en ponts
















El col·lectiu independentista L'Estaca reivindica l'acció dels ninots penjats en ponts 

A través d'un comunicat exigeixen l'acord entre les forces independentistes i l'aixecament de la DUI 

L'Estaca ja ha realitzat altres accions en els darrers mesos. Va sabotejar dos repetidors de telecomunicacions la nit anterior a les eleccions a Rocacorba (Canet d'Adri) i de Cubells (Noguera). També ha cremat i boicotejar radars de les carreteres i han fet pintades a les instal·lacions de Correus, segons l'Agència Catalana de Notícies 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vic/Gurb/Malla (Plana de Vic, Osona) 19/04/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, col·lectiu independentista L'Estaca ha reivindicat aquest matí l'acció de penjar ninots en diversos ponts amb els logos dels tres partits independentistes: ERC, JxCat i la CUP. A través d'un comunicat, on s'han atribuït la protesta, el col·lectiu exigeix l'acord dels partits independentistes i l'aixecament de la DUI. "El poble va votar i va deixar clar que vol la independència, i sense perdre més temps exigim el compliment de les seves demandes", afegeixen.  

Els ninots, retirats pels Mossos a mig matí, anaven acompanyats d'una pancarta on es llegia: Primer avís. Volem la independència. També recordaven que els tres partits van sumar el 52% dels vots a les darreres eleccions autonòmiques. 

Els ninots s'han penjat en ponts de diverses carreteres del territori, als termes municipals de Vic (Plana de Vic, Osona), Gurb (Plana de Vic, Osona), Malla (Plana de Vic, Osona), Voltregà (Voltreganès, Osona), Vallbona d'Anoia (Anoia), Gelida (Alt Penedès), Amer (les Guilleries, la Selva), Serinyà (Pla de l'Estany), Palol de Revardit (Pla de l'Estany), Sabadell (Vallès Occidental), Rubí (Vallès Occidental), Cassà de la Selva (Gironès), Girona (Gironès) o Viladrau (Osona). 

L'Estaca ja ha realitzat altres accions en els darrers mesos. Va sabotejar dos repetidors de telecomunicacions la nit anterior a les eleccions a Rocacorba (Canet d'Adri, Gironès) i de Cubells (El Marquesat de Camarasa, Noguera). També ha cremat i boicotejar radars de les carreteres i han fet pintades a les instal·lacions de Correus. 

Els Mossos d'Esquadra han retirat els ninots i les pancartes i han anunciat que obriran una investigació per esbrinar els fets. 

L'acció reivindicada per L'Estaca és similar a la que va tenir lloc el desembre del 2017 quan van aparèixer ninots penjats cap per avall amb els logotips de Ciutadans, el PP i el PSC. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada