dilluns, 19 d’abril del 2021

La IAEDEN - Salvem l’Empordà vol una taula de treball a l'Alt Empordà sobre les energies renovables

La IAEDEN - Salvem l'Empordà vol una taula de treball a l'Alt Empordà sobre les energies renovables 

Demanen donar continuïtat al que es va debatre dissabte durant la jornada «Repensem l'Empordà» 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 19/04/2021.- Llegim al Diari de Girona que IAEDEN - Salvem l'Empordà demana que es creï una taula de treball comarcal per regular la implantació de les renovables, sobretot a l'Alt Empordà. L'entitat fa una valoració positiva de la jornada Repensem l'Empordà, que dissabte va tractar sobre si les energies renovables són «amenaces o oportunitats». Consideren que és un «primer pas», però que «cal un pas endavant i començar a planificar com serà la transició energètica de la comarca».  

La jornada estava organitzada per l'Institut d'Estudis Empordanesos, la DO Empordà, l'Associació Empordà Turisme, la IAEDEN - Salvem l'Empordà i el Setmanari de l'Alt Empordà. 

Fent-ne balanç, la IAEDEN - Salvem l'Empordà destaca tres «idees clau» que s'hi van repetir: «Estem en emergència climàtica i cal actuar de forma urgent», «estem en un moment clau per canviar el nostre sistema energètic per un de més democràtic i que es basi, el màxim possible, en l'autoabastament», i per últim, «és el moment de fer participa la població per fer una implantació que respecti la realitat regional i estigui dimensionada a les necessitats reals de la població». 

L'entitat alt-empordanesa creu que la jornada va servir per fer pedagogia sobre la transició ecològica, i sobretot per iniciar «un primer contacte entre els diversos sectors del territori i les seves postures». 

A partir d'aquí, la IAEDEN - Salvem l'Empordà demana que «això no quedi en un mer debat de fons», sinó que esdevingui «un punt d'inici que aboqui a una taula de treball comarcal». Aquesta hauria de trobar «el consens de totes aquestes postures en una proposta de planificació» sobre «on, com i en quina quantitat i prioritat s'ha de potenciar la instal·lació de les renovables», explica l'entitat a través d'un comunicat. Una «planificació territorial» que apunten que «només és possible amb una moratòria per evitar forts impactes mentre es decideix la línia a seguir». 

La demanda de la IAEDEN - Salvem l'Empordà s'emmarca en la petició genèrica que es va produir durant la jornada Repensem l'Empordà, en relació a la necessitat d'una major «celeritat i pragmatisme» mentre alhora es potencia «l'autogeneració i la democratització del sistema energètic». 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada