dijous, 4 de març del 2021

Pablo Gimeno Valero

Necrològica de Pablo Gimeno Valero apareguda en el periòdic parisenc "Le Combat Syndicaliste" del 17 de juny de 1976

Necrològica de Pablo Gimeno Valero apareguda en el periòdic parisenc Le Combat Syndicaliste del 17 de juny de 1976


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 4 de març de 1900 neix a Paniza (Campo de Cariñena) l'anarcosindicalista Pablo Gimeno Valero 

Ocupà càrrecs en el Sindicat de la Telefònica de Barcelona de la CNT-AIT i a Portbou  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier, entre ells de Cerelhac (Llemosí) 

Pablo Gimeno Valero: El 4 de març de 1900 neix a Paniza (Campo de Cariñena, Saragossa, Aragó) l'anarcosindicalista Pablo Gimeno Valero. El seu pare es deia Francisco Gimeno i la seva mare, Carmen Valero.  

Ocupà càrrecs en el Sindicat de la Telefònica de Barcelona de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) i a Portbou (Mar d'Amunt, Albera marítima, Alt Empordà, Catalunya).  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier, entre ells de Cerelhac (Llemosí, Nauta Vinhana, Nova Aquitània, Occitània).  

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista s'establí a Lemòtges (Nauta Vinhana, Nova Aquitània, Occitània), on milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili, de la qual va ser tresorer. 

Pablo Gimeno Valero va morir el 13 d'abril de 1976 a Lemòtges (Llemosí, Occitània) i va ser inhumat dos dies després al cementiri d'aquesta ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada