dissabte, 20 de març del 2021

Manifestació a Girona per l'emergència climàtica

Manifestació a Girona per l'emergència climàtica 

El moviment Fridays for Future concentra prop d'un centenar de persones per denunciar «la inacció política», en el marc del Dia d'Acció Pel Clima       

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 20/03/2021.- Llegim a la premsa convencional gironina (Diari de Girona i El Punt Avui) que un centenar de persones es van manifestar ahir al centre de la ciutat de Girona en el marc del Dia d'Acció pel Clima, convocats pel moviment Fridays for Future.  

La protesta era per denunciar la «inacció política davant l'emergència climàtica i ecològica per part d'institucions i governs».  

La manifestació, que va rebre el suport de la plataforma Girona Pel Clima, va començar davant la seu a Girona de la Generalitat i va recórrer els carrers del centre fins arribar a l'ajuntament. Mentrestant, les i els manifestants cridaven proclames com «se'ns acaba el temps, i a vosaltres les excuses». 

La portaveu a Girona de Fridays for Future va acusar les «elits polítiques» de ser «responsables del desastre en el qual ens encaminem» i va alertar que amb la seva «irresponsabilitat, estan condemnant tota la societat, però sobretot les més joves, a no tenir futur». També les van assenyalar com les culpables del canvi climàtic, «per inacció o per connivència amb les grans multinacionals». Finalment va exigir a les classes polítiques un canvi de rumb per tal de «garantir un futur digne i esperançador», i ha assegurat que «seguiran organitzant-se i mobilitzant-se fins a provocar canvis reals». 

Al final de la manifestació van despenjar una pancarta del balcó de l'ajuntament i van llegir un manifest davant les persones aplegades.  

Sota el clam «canviem el sistema i no el clima», l'organització va instar la ciutadania a seguir mobilitzant-se per exigir acció política a governs i institucions per «transicionar cap a un sistema més just climàtica, social i globalment». 

Si vols saber més sobre del Dia d'Acció Pel Clima, hi ha la mobilització a diverses ciutats, com ara a París; 

Mobilisation à Paris pour le climat et la justice sociale à l'appel de Youth for Climate: 

[https://francais.rt.com/france/84877-mobilisation-parispour-climat-justice-sociale-appel-youth-for-climate-video]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada