dijous, 25 de març del 2021

L'Ajuntament de Santa Pau tanca els parcs infantils pels contagis

L'Ajuntament de Santa Pau tanca els parcs infantils pels contagis 

Un brot d'origen escolar hauria sigut la causa del fort creixement de casos els darrers dies    

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Santa Pau (la Garrotxa, comtat de Besalú) 25/03/2021.- Llegim al Diari de Girona que l'Ajuntament de Santa Pau (la Garrotxa, comtat de Besalú) ha tancat els parcs infantils del municipi pel fort creixement de contagis que s'ha produït els darrers dies.  

Un total de vint casos 

Segons va publicar dimarts a les xarxes socials, el consistori ha tancat els parcs «fins a nou avís» per tal de tallar la cadena de transmissió. També fa una crida a la població per «evitar al màxim» el contacte social. A la mateixa publicació es constata que en els darrers set dies s'han detectat setze casos i, en els darrers catorze, un total de vint. 

La causa d'aquest augment de casos seria un brot de coronavirus-19 originat a dos centres escolars del municipi, segons va avançar Ràdio Olot.  

De fet, en declaracions al Diari de Girona, Pep Companys, va explicar que fa quinze dies que es va començar a viure una situació «preocupant» i que tot va canviar amb la detecció de diferents casos relacionats amb la Llar d'Infants i l'Escola Joan Maragall. Segons Companys, hi ha hagut casos que no han seguit estrictament el confinament domiciliari, però, l'alcalde, principalment apunta a la «mala sort» i a un cúmul de circumstàncies. 

Segons informa el portal de dades Traçacovid, s'han detectat nou casos en els darrers deu dies entre tots dos centres educatius. A més, hi ha tres classes confinades a l'Escola Joan Maragall de Santa Pau, que afecten un terç de l'alumnat del centre (53 alumnes) i tres professors. S'ha dut a terme un cribratge a tots dos centres per tal de tallar les cadenes de contagi de covid-19. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada