dimecres, 10 de març del 2021

Francisco Citoler Piquer


Necrològica de Francisco Citoler Piquer apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 23 d'octubre de 1966

Necrològica de Francisco Citoler Piquer apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 23 d'octubre de 1966



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 10 de març de 1877 neix a Binazet (Cinca Meya) l'anarcosindicalista Francisco Citoler Piquer 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Francisco Citoler Piquer: El 10 de març de 1877 neix a Binazet (Cinca Meya, Osca, Aragó) l'anarcosindicalista Francisco Citoler Piquer --algunes fonts citen erròniament el primer llinatge com a Citober i el segon llinatge citat erròniament en la partida de defunció com Piquet--. El seu pare es deia Francisco Citoler Cugota, jornaler, i Teresa Piquer Melo.  

Militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) aragonesa, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental. 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Briva la Galharda (Corresa, Llemosí, Nova Aquitània Occitània). La seva companya fou Francisca Rua.  

Francisco Citoler Piquer va morir el 15 de juny --algunes fonts citen erròniament el 13 de juny com a data d'enterrament-- de 1966 al seu domicili de Briva.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada