dimecres, 10 de març del 2021

10 de març de 1923. Efemèrides de l'atemptat mortal dels pistoles de la patronal catalana contra els companys anarcosindicalistes Salvador Seguí i Francesc Comas

Apunts de Ricard Opisso sobre la mort de Salvador Seguí publicats a "La Campana de Gràcia"

Apunts de Ricard Opisso sobre la mort de Salvador Seguí publicats a La Campana de Gràcia



Atemptat mortal dels pistoles de la patronal catalana contra els companys anarcosindicalistes Salvador Seguí i Francesc Comas  

El 10 de març de 1923, al carrer Cadena, cantonada amb Sant Rafael, del Raval de Barcelona 

El 10 de març de 1923, al carrer Cadena, cantonada amb Sant Rafael, del barri del Raval de Barcelona, uns pistolers pagats per la patronal catalana i pel governador civil del Govern del Regne d'Espanya assassina d'un tret el cap l'anarcosindicalista Salvador Seguí i Rubinat, El Noi del Sucre, i deixa malferit el també anarcosindicalista Francesc Comas i Pagès, Perones, que morirà tres dies després.  

Les autoritats per evitar la gran manifestació que es preparava, van treure el cadàver del company Seguí de l'HospitalClínic d'amagat i de matinada i es va inhumar d'amagat al cementiri de Montjuïc.  

Quan va morir el company Perones, es va exigir un enterrament públic, que va tenir lloc amb l'assistència de més de 200.000 persones.  

Sis mesos després de l'assassinat dels companys Segui i Comas es va produir l'autocop monàrquic d'Estat que va donar el poder al general Miguel Primo de Rivera, qui va clausurar i perseguir la Confederació Nacional del Treball. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada