dissabte, 27 de març del 2021

Antoni Nadal Ribas

Necrològica d'Antoni Nadal Ribas apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 26 de novembre de 1967

Necrològica d'Antoni Nadal Ribas apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 26 de novembre de 1967


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 27 de març de 1912 neix a Barcelona l'anarcosindicalista Antoni Nadal Ribas (el segon llinatge a vegades citat Rivas) 

Militant de la CNT-AIT. en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí diversos camps de concentració, dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Després va ser enviat a una Companyia de Treballadors Estrangers a Salviac (Òlt) 

Antoni Nadal Ribas: El 27 de març de 1912 neix a Barcelona l'anarcosindicalista Antoni Nadal Ribas --el segon llinatge a vegades citat Rivas--. El seu pare es deia Domènec Nadal i la seva mare, Magdalena Ribas.  

Començà a militar molt jove en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) de Barcelona.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí diversos camps de concentració, dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Després va ser enviat a una Companyia de Treballadors Estrangers (CTE) a Salviac (Òlt, Occitània).  

En acabar la Segona Guerra Mundial interimperialista s'establí a La Sala (Avairon, Occitània), on milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili, ocupant diversos càrrecs de responsabilitat orgànica.  

Malalt, Antoni Nadal Ribas va morir l'1 de novembre de 1967 al seu domicili de La Sala i va ser inhumat dos dies després a Salviac, on havia estat enterrada la seva mare, també exiliada. Deixà companya, Mercè Rovira, i progènie. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada