divendres, 1 de gener del 2021

Manuel Sánchez Reguera


Necrològica de Manuel Sánchez Reguera apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 18 de març de 1980

Necrològica de Manuel Sánchez Reguera apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 18 de març de 1980


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

L'1 de gener de 1905 neix a Almería l'anarcosindicalista Manuel Sánchez Reguera 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Manuel Sánchez Reguera: L'1 de gener de 1905 neix a Almería (Comarca Metropolitana de Almería, Almería, Andalusia) l'anarcosindicalista Manuel Sánchez Reguera. El seu pare es deia Juan Sánchez i la seva mare, Enriqueta Reguera.  

Quan era molt jove emigrà a Barcelona, on treballà de paleta i s'afilià al Sindicat de la Construcció de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), militant als barris de les Corts i d'Hostafrancs.  

Quan el cop militar feixista de juliol de 1936, participà en la presa de la caserna de Pedralbes.  

El seu germà petit Juan Sánchez Reguera, també militant de la CNT-AIT enrolat en la «Columna Ascaso», va morir al front el 9 d'octubre de 1937. 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental.  

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista s'establí a Agde (Erau, Occitània), on milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili. La companya fou Antonia García.  

Manuel Sánchez Reguera va morir el 24 d'abril de 1980 a Besièrs (Erau, Occitània) --algunes fonts citen erròniament el 25 d'abril de 1980 a Agde--. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada