dilluns, 25 de gener del 2021

El brot de coronavirus-19 a la Residència Les Forques de Vilafant ja suma 15 persones mortes i 92 contagiades i a la Residència Bona Vista de Lladó hi ha hagut tres persones mortes

El brot de coronavirus-19 a la Residència Les Forques de Vilafant ja suma 15 persones mortes i 92 contagiades 

A la Residència Bona Vista de Lladó hi ha hagut tres persones mortes 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilafant/Lladó (Alt Empordà, comtat de Besalú) 25/01/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el brot de coronavirus-19 detectat a principis de gener a la Residència Les Forques de Vilafant (Alt Empordà, comtat de Besalú) ja suma 15 persones mortes i 92 contagiades. D'aquestes, 61 són de les residents –de les 67 que hi havia al centre-- i 31 de les professionals, 14 de les quals ja s'han recuperat. 

Des del Departament de Salut asseguren que el centre està en procés de desaïllament des de la setmana passada i que, a hores d'ara, només queden set persones usuàries positives i set hospitalitzades. A tres de les persones residents positives se'ls sotmetrà a un test serològic ELISA per poder desaïllar-los.  

El brot a Vilafant es va detectar el 2 de gener en un dels cribratges rutinars als treballadors als centres residencials. Es van activar els protocols i es va sectoritzar la residència. També es va posar en marxa un cribratge massiu entre les persones residents i les treballadores, que inicialment va detectar set casos positius (sis persones usuàries i una de les professionals). 

Residència Bona Vista de Lladó 

Pel que fa al brot de covid-19 la Residència Bona Vista de Lladó (Alt Empordà, comtat de Besalú), ja hi ha hagut tres persones mortes, hi ha una persona que es troba en l'etapa final de la vida i sis més que han requerit ingrés hospitalari. El brot ha afectat 45 persones, 34 de les quals són de les residents i 11 més de les professionals del centre d'una plantilla de 24.  

Els contagis han aparegut després de rebre la primera dosi de la vacuna. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada