dimarts, 1 de desembre del 2020

Juan Paredes Rufete

Necrològica de Juan Paredes Rufete apareguda en el periòdic parisenc "Le Combat Syndicaliste" del 8 de gener de 1970

Necrològica de Juan Paredes Rufete apareguda en el periòdic parisenc Le Combat Syndicaliste del 8 de gener de 1970


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

L'1 de desembre de 1901 neix a La Alberca de las Torres (Cordillera Sur de Múrcia) l'anarcosindicalista Juan Paredes Rufete 

Militant de la CNT-AIT, En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Juan Paredes Rufete: L'1 de desembre de 1901 neix a La Alberca de las Torres (Cordillera Sur, Múrcia, Múrcia) l'anarcosindicalista Juan Paredes Rufete. El seu pare es deia Ginés Paredes i la seva mare, Isabel Rufete.  

Era militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) des de molt abans de l'aixecament militar feixista de juliol de 1936. Lluità com a voluntari des dels primers mesos de la guerra als fronts andalusos i després al Principat de Catalunya.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental. 

Exiliat, finalment s'establí a Caors (Òlt, Occitània). Milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Praissac (Òlt, Occitània). Vidu de Josefa Saes, es casà en segones núpcies amb Josefa Avilés.  

Juan Paredes Rufete va morir l'11 de desembre de 1969 al seu domicili de Caors i va ser inhumat dos dies després al cementiri d'aquesta localitat.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada