dimarts, 1 de desembre del 2020

Andrés Segarra Lentín

Necrològica d'Andrés Segarra Lentín apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 19 de setembre de 1971

Necrològica d'Andrés Segarra Lentín apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 19 de setembre de 1971


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

L'1 de desembre de 1919 neix a Alcoleya de Zinca (Cinca Meya) l'anarcosindicalista Andrés Segarra Lentín 

Militant de la CNT-AIT i col·lectivista al seu poble, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Tot seguit passà per les Companyies de Treballadors Estrangers 

Andrés Segarra Lentín: L'1 de desembre de 1919 neix a Alcoleya de Zinca (Cinca Meya, Osca, Aragó) l'anarcosindicalista Andrés Segarra Lentín. El seu pare es deia Marcos Segarra i la seva mare, Francisca Lentín.  

Militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), durant la revolució col·lectivista autogestionària de l'estiu de 1936 va fer costat la col·lectivitat d'Alcolea de Cinca i posteriorment va ser mobilitzat en l'anomenada «Lleva del Biberó». Va ser ferit al front de l'Ebre.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Tot seguit passà per les Companyies de Treballadors Estrangers (CTE).  

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista s'establí a Lo Mont de Marsans (Las Lanas, Nova Aquitània, Occitània), on milità en la CNT-AIT en l'Exili i en Solidaritat Internacional Antifeixista (SIA). 

Andrés Segarra Lentín va morir el 30 d'octubre de 1970 a l'Hospital Layné de Lo Mont de Marsans i dos dies després la seva família, arribada de la Península, li va imposar un enterrament religiós catòlic davant les protestes dels assistents. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada