dimarts, 24 de novembre del 2020

El rei d'Espanya en quarantena i l'alcalde de Puigcerdà dona positiu de covid-19




El rei d'Espanya, en quarantena per haver estat en contacte amb un positiu de covid-19 

Una persona amb la qual diumenge va tenir contacte proper va donat ahir dilluns positiu per covid-19 

Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, dona positiu de covid-19 

Durant 10 dies mantindrà les tasques dels diferents càrrecs institucionals que ocupa des de casa 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) 24/11/2020.- Segons les agències, el rei Felip VI ahir va tenir coneixement que una persona amb la qual diumenge va tenir contacte proper va donat dilluns positiu per covid-19, de manera que guardarà el preceptiu període de quarantena de deu dies i ha suspès totes les seves activitats oficials, segons es va informar des del Palau de la Zarzuela. 

La Casa del rei ha aclarit que la reina i les seves filles, la princesa d'Astúries i la infanta Sofia, podran continuar amb les seves activitats amb normalitat.  

A la família reial, la reina ja va haver de guardar una quarantena preventiva --el març passat, després de coincidir en un acte amb la ministra Irene Montero, que va donar positiu-- i també la seva filla gran, per un cas en la seva classe. 

Ahir dilluns, el rei ha presidit la reunió de Consell Científic del Real Institut Elcano, parcialment telemàtica i en part presencial al Palau del Pardo. A la tarda, ba rebre en audiència el general André Lanata, comandant del comandament aliat de Transformació (SACT).  

L'única activitat oficial de rei d'Espanya per aquesta setmana era, al costat de la reina, un viatge a Sevilla (Andalusia) el dimecres per la inauguració del Tourism Innovation Summit. 

Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, dona positiu de covid-19 

Segons el diari ARA, l'alcalde de Puigcerdà (Baix Cerdanya, comtat de Cerdanya), Albert Piñeira, ha donat positiu de covid-19. Ho ha explicat ell mateix a través de les xarxes socials, on ha detallat que el positiu l'ha conegut a través d'un test ràpid d'antigen.  

Davant d'aquesta situació, Piñeira ha remarcat que els pròxims 10 dies haurà de fer aïllament domiciliari. Tot i això, ha assegurat que "seguiré treballant des de casa".  

A banda de ser alcalde de Puigcerdà, Piñeira també és vicepresident segon de la Diputació de Girona i vicepresident del Consell Comarcal de Cerdanya. 

Segons l'Agència Catalana de Notícies, actualment, a la comarca de la Baixa Cerdanya s'han detectat 817 casos des de l'inici de la pandèmia de covid-19, tal com indiquen les dades de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).  

Mentre, a l'Hospital de Cerdanya hi ha dos pacients ingressats amb covid-19, segons ha informat el mateix centre sanitari.  

Des de l'inici de la pandèmia, a l'Hospital de Cerdanya s'han detectat 254 positius i hi ha hagut sis defuncions per confirmades per covid-19. 




L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira
                                                            L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada