dimarts, 15 de setembre de 2020

Gregorio María García Grima

Necrològica de Gregorio García Grima apareguda en el periòdic parisenc "Le Combat Syndicaliste" del 28 de març de 1974

Necrològica de Gregorio García apareguda en el periòdic parisenc Le Combat Syndicaliste del 28 de març de 1974MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 15 de setembre de 1919 neix a Mojácar (Levante Almeriense) l'anarcosindicalista Gregorio María García Grima 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Gregorio García Grima: El 15 de setembre de 1919 neix a Mojácar (Levante Almeriense, Almeria, Andalusia) l'anarcosindicalista Gregorio María García Grima. El seu pare es deia Bartolomé García i la seva mare, Rosa Grima.  

Quan era molt jove emigrà a Catalunya i s'adherí a les Joventuts Llibertàries.  

Arran del cop militar feixista de juliol de 1936, participà en el desembarcament a Mallorca (Illes Balears) i posteriorment s'enrolà en la Columna «Roja i Negra». Després de la militarització de les milícies, quan la seva columna esdevingué la 28 Divisió de l'Exèrcit Popular de la República Espanyola, participà en diversos combats fins quan en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental.  

Durant l'Ocupació alemanya pogué fugir dels nazis que el buscaven.  

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local de Cornon lo Terral (Erau, Occitània) i posteriorment en la de Montpelhièr (Erau, Occitània) de la Confederació Nacional del Treball en l'Exili (CNT-AIT), ciutat on vivia al barri de La Paillade amb la seva companya Margarita López.  

Gregorio García Grima va morir el 4 de març de 1974 a Cornon lo Terral d'un infart i va ser enterrat l'endemà al cementiri d'aquesta població. 


Cap comentari:

Publica un comentari