dissabte, 26 de setembre del 2020

Denuncien retallades laborals d'EUREST

Treballadores i treballadors de menjadors escolars denuncien retallades d'EUREST 

El comitè d'empresa alerta que la multinacional «ha reduït de manera unilateral» les hores de feina de cuiners escolars i les hores de neteja a la demarcació de Girona 

La CGT Ensenyament i el Sindicat Professors de Secundària han convocar vaga el 9 i el 15 d'octubre a l'ensenyament públic i a les llars municipals d'infants 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès) 26/09/2020.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el comitè de treballadors d'Eurest Girona ha denunciat a Inspecció de Treball les «irregularitats massives» que l'empresa «practica diàriament des de l'inici de curs escolar», segons explicaven en un comunicat. Alerten que la multinacional «ha reduït de manera unilateral i sense cap tràmit legal» les hores de cuiners escolars i les hores de neteja «en plena pandèmia» de covd-19.  

Qualifiquen la situació de les treballadores i dels treballadors de «maltractament» i consideren que es tracta d'«un ERO camuflat d'ERTO fals en tota regla».  

Per això han fet una crida a «tota la comunitat educativa» a «mobilitzar-se» dimarts davant el Departament d'Ensenyament.  

A més, demanen als consells comarcals --els contractants del servei-- que «posin límit a la gestió nefasta» d'Eurest, que creuen que posa en risc «la salut dels infants». 

Els sindicats convoquen una vaga 

La CGT Ensenyament i el Sindicat Professors de Secundària han convocar vaga el 9 i el 15 d'octubre. 

Criden a sumar-s'hi tot el personal de l'ensenyament públic --també les llars d'infants municipals-- i amenacen amb convocar-ne més si no es resolen les seves peticions.  

Acusen el Departament d'Educació de «manca de planificació» i d'utilitzar un llenguatge «fals», com ara creació de grups «estables».  

Demanen, entre altres, reduir ràtios, incrementar plantilles, dotar les escoles de personal sanitari, i substituir el personal vulnerable. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada