dissabte, 26 de setembre del 2020

Salvem la Pineda d'en Gori està preparant accions pacífiques de protesta

Ecologistes es mobilitzen contra l'inici de les obres al camí de ronda de Palamós 

Salvem la Pineda d'en Gori està preparant accions pacífiques de protesta   

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona) 26/09/2020.- Llegim al Diari de Girona que la confrontació entre ecologistes i l'Ajuntament de Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona) per la reforma del camí de ronda s'ha accentuat aquesta setmana, a causa de l'inici de les obres.  

Des de l'entitat Salvem la Pineda d'en Gori --que forma part de SOS Costa Brava-- asseguren que estan «absolutament indignats» i que impulsaran diverses accions de protesta al municipi per expressar la seva oposició a aquesta obra que, asseguren, «està destrossant el paisatge». 

Segons van avançar a Diari de Girona, les accions de protesta seran pacífiques i inclouran una fideuada, un concert a la Gorga i la instal·lació d'una parada al poble per explicar el seu desacord a les veïnes i als veïns.  

A més, desplegaran una gran pancarta de dos metres a diversos llocs del municipi «per sorpresa».«És molt bèstia el que estan fent i el que faran», explica Zeta Figa, portaveu de l'entitat social ecologista qui assegura que, tot plegat, és «una exhibició de recursos que destrossen el territori i que canviaran el paisatge radicalment».  

En aquest sentit, des de l'entitat, critiquen que s'utilitzi «formigó amb aparença de sauló», que es facin passeres o «un gran mirador a s'Alguer». «Aquest projecte està fet per a la gent de classe alta que visita Palamós. És un parc temàtic i un jardí botànic fet per a ells», critica la portaveu de Salvem la Pineda d'en Gori. 

A més, lamenten que les obres hagin arrencat sense haver rebut resposta de les al·legacions presentades al Parlament català i a l'europeu --perquè les obres compten amb un fons FEDER--, un acte que consideren «un abús de poder». 

La reforma del camí de ronda ha començat a la zona del port Marina, on s'estan desbrossant i marcant els espais on els pròxims dies s'arranjarà el primer tram del camí que unirà el nucli urbà amb la zona de cap Gros. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada