dissabte, 26 de setembre del 2020

Alerten que no s'estan respectant a Farners els grups estables en una llar d'infants

Alerten que no s'estan respectant els grups estables en una llar d'infants 

La falta d'educadors en aquest centre de Santa Coloma de Farners ha obligat el personal a vigilar alguns grups que no eren els seus puntualment  

Els centres educatius de les comarques gironines sumen 91 grups aïllats en 67 escoles 

Es crea una nova associació per denunciar les condicions del retorn a l'escola 

L'entitat es diu «Famílies per la Revolta Educativa» i alerta que denunciaran els protocols aplicats actualment 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona) 26/09/2020).- Llegim al Diari de Girona que diverses famílies de la llar d'infants El Tabalet, de Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona), denuncien que al centre no s'han respectat els grups estables d'alumnes per falta de personal.  

La manca d'educadores hauria obligat el centre a organitzar-se de forma que algunes d'elles haguessin d'anar a vigilar puntualment altres grups que no eren els seus, especialment al migdia, segons explicaven tant Cristina Mejías, una de les mares afectades, com Alba Roca, presidenta de l'AMPA.  

Després que una nena resultés positiva, es va haver de confinar un grup estable i fer-li proves PCR, però també a una de les educadores d'un altre grup que hi havia estat en contacte. En donar també positiu, va obligar a aïllar un altre grup i fer-los més tests. Ara, de 7 grups, 3 estan confinats. 

Mejías ho va saber després d'indagar el motiu pel qual ahir havien convocat el grup del seu fill per fer un cribratge.  

Això la va dur a publicar un comunicat amb altres mares. Allà hi fan constar que «la directora del centre ha demanat a l'Ajuntament vàries vegades personal», sense resultats, i per això el centre s'hauria vist obligat a presentar un pla d'obertura amb aquestes rotacions, que el consistori va aprovar.  

Mejías critica que «ens van dir que hi havia un grup bombolla que no és real».  

Diversos pares han presentat instàncies al consistori.  

En paral·lel, des de l'AMPA, Roca afirma que «no estàvem al cas que hi havia una manca tan gran de personal, no fins aquest punt», i defensa que des del centre estan fent una feina «magnífica» dins el que poden.  

La regidora d'Educació, Carme Dilmé, coincideix que cal «més personal i hem d'estar preparats per quan tots aquests nens tornin», però lamenta que com a regidora «arriba fins on arriba» i que, tot i dur temps avisant, «jo no tinc potestat per signar a qui contracto». Afegeix que dimarts es van incorporar «in extremis» a dues educadores de reforç, però no és suficient.  

Ahir Dilmé va «disculpar-se en nom de l'Ajuntament» a les famílies durant el cribratge fet a un grup. 

L'alcaldessa, Susagna Riera, afirma que s'ha licitat el servei de monitoratge de menjador que reforçarà la franja amb tres monitores a l'octubre. També explica que tenen contractat «el personal que per ràtios ens correspon» i material de protecció i que n'ha parlat amb «inspecció d'educació». Diu que no poden contractar més personal fix, ja que com a administració «han de justificar molt bé els contractes». 

Les últimes dades 

Els centres educatius de les comarques gironines registraven ahir 91 grups aïllats en 67 escoles. A l'aplicatiu «Traçacovid» habilitat pel Departament d'Educació s'hi incloïen nous centres afectats, com La Salle (Palamós, Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona), l'Institut Jaume Vicens Vives (Girona, Gironès, comtat de Girona), l'Institut Montilivi (Girona), la llar d'infants El Lledoner (Salt, Gironès, comtat de Girona), l'Escola Malagrida (Olot, la Garrotxa, comtat de Besalú) i l'Escola Quatre Vents (Blanes, la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona). 

Al Principat de Catalunya hi ha 789 grups confinats (95 més que el passat dijous). Un quart centre ha hagut de tancar, la Llar d'infants La Florida, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès Sud).  

Dins la comunitat educativa hi ha 1.504 persones positives (179 més que el dia anterior) -1.314 alumnes, 181 docents i personal administratiu, i 9 persones externes. Hi ha 16.408 aïllats (2.829 més): 15.114 són alumnes, 1.127 professorat i PAS, i 167 externs. 

«Famílies per la Revolta Educativa» alerta que denunciaran els protocols escolars aplicats actualment 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, les famílies que han decidit no portar els fills a l'escola aquest curs per les condicions en què s'han reobert els centres en plena pandèmia s'han constituït en l'associació «Famílies per la Revolta Educativa»  (FRE). L'objectiu és «emprendre una campanya sostinguda en el temps que reverteixi no només els efectes de l'inici de curs en termes de transmissió comunitària de la pandèmia, sinó també per lluitar contra les agressions que ha rebut l'educació pública en els darrers anys». L'organització afirma que l'inici de curs ha estat «un desastre anunciat» i que hi ha una situació de «descontrol». «Ens plantem i ens organitzem per exigir responsabilitats legals per aquesta temeritat», ha afirmat, al temps que acusa l'administració de tenir una actitud «miserable».  

La FRE ha elaborat un decàleg en què reclama que no es canviïn més els protocols dels centres i alerta que denunciaran «pública, administrativament i si s'escau penalment» la retirada de mesures. Asseguren que hi ha «risc de trencadissa» dels grups estables arreu i demanen que es replantegin serveis com els d'acollida, menjador, transport i extraescolars.  

En tercer lloc critiquen l'«opacitat» i desorganització com a font de risc.  

Fan una crida a mobilitzar el conjunt de les comunitats educatives, insten al Departament de Salut a no canviar el protocol d'actuació i critiquen la reducció del període de quarantena.  

A més, reclamen el tancament «immediat» de centres on hi ha més d'un grup confinat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada