divendres, 21 d’agost del 2020

Oscar Vannini

Retrat d'Oscar Vannini

Retrat d'Oscar Vannini

 


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 21 d'agost de 1894 neix a Terricciola (Pisa) l'anarquista Oscar Vannini 

Des de Bèucaire (Gard) en 1936 arribà per la frontera del Pirineu Oriental a Barcelona per lluità contra el feixisme. El desembre de 1937 passà a territori francès i retornà el gener de 1938 a la Península i va combatre fronts d'Extremadura i d'Aragó amb el III Batalló de la XII Brigada Internacional «Batalló Garibaldi» fins el 12 de setembre que retornà definitivament a l'hexàgon francès per la frontera del Pirineu Oriental 

Oscar Vannini: El 21 d'agost de 1894 neix a Terricciola (Pisa, Toscana) l'anarquista Oscar Vannini. El seu pare es deia Nicodemo Vannini i la seva mare, Amabilia Campagni.  

Paleta i jornaler de professió, entrà a formar part del moviment anarquista de molt jove.  

Durant la Gran Guerra va ser allistat en el 75 Regiment d'Infanteria i el 8 de febrer de 1917 va ser ascendit a caporal.  

Capturat per les tropes austríaques, passà els últims cinc mesos de la guerra en captivitat.  

El 12 de setembre de 1919 va ser llicenciat amb el grau de caporal.  

Durant la postguerra desenvolupa una intensa propaganda professant obertament, segons la policia, «idees subversives i formant part de la Secció Comunista de Terricciola».  

El 20 de febrer de 1922 es casà amb Carla Petronilla Angela.  

En 1922, fugint dels escamots feixistes, passà a l'hexàgon francès i va ser inscrit en el registre de la policia de fronteres.  

Buscat per l'Opera di Vigilanza e Repressione dell'Antifascismo (OVRA), policia política feixista italiana, s'establí a Bèucaire (Gard, Occitània).  

Cap a l'octubre de 1936, sembla, passant per la frontera del Pirineu Oriental arribà a Barcelona per lluità contra el feixisme. El desembre de 1937 amb un permís de l'Exèrcit Popular de la República Espanyola passà a territori francès i retornà el gener de 1938 a la Península i va combatre fronts d'Extremadura i d'Aragó amb el III Batalló de la XII Brigada Internacional «Batalló Garibaldi».  

El 16 de febrer de 1938 va ser ferit al front d'Extremadura i el 12 de setembre d'aquell any retornà definitivament a l'hexàgon francès per la frontera del Pirineu Oriental.  

L'abril de 1942 va ser detingut a Itàlia per «activitats comunistes» i condemnat a 10 anys de treballs forçats.  

Desconeixem la data i el lloc de la seva defunció.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada