divendres, 21 d’agost del 2020

Joaquín Burillo Ruiz

Necrològica de Joaquín Burillo Ruiz apareguda en el periòdic parisenc "Solidaridad Obrera" del 20 de setembre de 1956

Necrològica de Joaquín Burillo Ruiz apareguda en el periòdic parisenc Solidaridad Obrera del 20 de setembre de 1956



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 21 d'agost de 1956 mor a Combs-la-Ville (Seine-et-Marne) l'anarcosindicalista Joaquín Burillo Ruiz. Havia nascut cap el 1905 a Huesa del Común (Cuencas Mineras) 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Joaquín Burillo Ruiz: El 21 d'agost de 1956 mor a Combs-la-Ville (Seine-et-Marne, Illa de França) l'anarcosindicalista Joaquín Burillo Ruiz. Havia nascut cap el 1905 a Huesa del Común (Cuencas Mineras, Terol, Aragó).  

Jornaler de professió, milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT).  

Arran de l'aixecament revolucionari d'octubre de 1934 a las Cuencas Mineras, a mitjans de 1935 va ser jutjat en consell de guerra a Calatayud (Comunidad de Calatayud, Saragossa, Aragó), juntament amb altres 17 companys de la comarcal d'Utrillas (Cuencas Mineras Terol, Aragó), i condemnat per «temptativa d'auxili a la rebel·lió» a sis anys i un dia i reclòs al Fort de San Cristóbal (Berriozar, Iruñeko Merindadea, Nafarroa, Euskal Herria) fins a l'amnistia de febrer de 1936 una vegada constituït el govern del Front Popular.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental.  

A finals de la Guerra Civil es trobava a Catalunya i en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental. 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Combs-la-Ville.  

Joaquín Burillo Ruiz va morir el 21 d'agost de 1956 a Combs-la-Ville i va ser inhumat vuit dies després.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada