dijous, 6 d’agost del 2020

José Cañizares Trujillo

Necrològica de José Cañizares Trujillo apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 19 de desembre de 1989

Necrològica de José Cañizares Trujillo apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 19 de desembre de 1989



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 6 d'agost de 1907 neix a Santa Fe de Mondújar (Área metropolitana de Almería) l'anarquista i anarcosindicalista José Cañizares Trujillo 

En el decurs de la Retirada republicana el febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i fou internat al camp de concentració de Vernet de l'Arièja, un dels camps establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

José Cañizares Trujillo: El 6 d'agost de 1907 neix a Santa Fe de Mondújar (Área metropolitana de Almería, Almeria, Andalusia) l'anarquista i anarcosindicalista José Cañizares Trujillo.  

Amb el seu pare i la seva mare emigrà a Montcada i Reixac (Vallès Occidental). S'afilià a la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) i s'organitzà en grups de la Federació Anarquista Ibèrica (FAI). També en aquesta localitat conegué sa futura companya, Conchita Idea.  

El juliol de 1936 participà activament en la resposta obrera contra l'aixecament militar feixista a Barcelona.

En el decurs de la Retirada republicana el febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i fou internat al camp de concentració de Vernet de l'Arièja (Arièja, Occitània), un dels camps establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista, a Tolosa de Llenguadoc (Alta Garona, Occitània) va ser membre del Comitè de la Regional Núm. 2 de la FAI Exterior, l'Alta Garona.  

Va viure amb la seva companya a Castèlfranc (Òlt, Occitània), on milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili, i, a partir de 1953, a Puèg l'Avesque (Òlt, Carcin, Guiana, Occitània).  

José Cañizares Trujillo va morir el 5 de novembre de 1989 a Puèg l'Avesque.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada