dijous, 6 d’agost del 2020

Luisa Nieves González Gil

Luisa Nieves González Gil amb son company Julián Floristán Urrecho (Royan, tardor de 1984)

Luisa Nieves González Gil amb son company Julián Floristán Urrecho (Royan, tardor de 1984)


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 6 d'agost de 1915 neix a Calaceit (Matarranya) l'anarquista i anarcosindicalista Luisa Nieves González Gil, també coneguda com Nieves Floristán 

En el decurs de la Retirada republicana el febrer de 1939, camí de l'exili, --igual que el seu company, Julián Floristán Urrecho, ho va fer el 9 de febrer per la Guingueta d'Ix-- passà la frontera del Pirineu Oriental 

Luisa Nieves González Gil: El 6 d'agost de 1915 neix a Calaceit (Matarranya, Franja de Ponent) l'anarquista i anarcosindicalista Luisa Nieves González Gil, també coneguda com Nieves Floristán, amb el llinatge del seu company, l'anarcosindicalista Julián Floristán Urrecho, amb qui visqué més de seixanta anys. El seu pare es deia Francisco González i la seva germana, Esperanza Gil.  

A començament de la revolució col·lectivista autogestionària de 1936 participà activament en l'organització de les Joventuts Llibertàries i de les col·lectivitats de la comarca de Vall-de-roures (Matarranya, Franja de Ponent) fins a la seva destrucció en 1937 per les tropes contrarevolucionàries stalinistes d'Enrique Líster Forjá.  

En el decurs de la Retirada republicana el febrer de 1939, camí de l'exili, --igual que el seu company ho va fer el 9 de febrer per la Guingueta d'Ix (Alta Cerdanya)-- passà la frontera del Pirineu Oriental. 

A començaments dels anys cinquanta començà a militar en la Federació Local de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) de Roian (Charanta Maritima, Nova Aquitània) fins a la seva mort.  

Luisa Nieves González Gil va morir el 6 de gener de 1997 a l'Hospital General de Vaux-sur-Mer (Charanta Maritima, Nova Aquitània).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada