diumenge, 31 de maig del 2020

Segundo Navarro Casas

Necrològica de Segundo Navarro Casas apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 18 de desembre de 1966

Necrològica de Segundo Navarro Casas apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 18 de desembre de 1966



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST

El 31 de maig de 1899 neix a Sarrión (Gúdar-Chabalambre) l'anarcosindicalista Segundo Navarro Casas

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i va ser internat en diversos camps de concentració

Segundo Navarro Casas: El 31 de maig de 1899 neix a Sarrión (Gúdar-Chabalambre,Terol, Aragó) l'anarcosindicalista Segundo Navarro Casas. El seu pare es deia José Navarro i la seva mare, Cándida Casas.

En 1919 s'afilià a la Confederació Nacional del Treball i fou molt actiu durant els anys del pistolerisme de la patronal.

Durant la Guerra Civil lluità com a soldat en l'Exèrcit Popular de la República Espanyola.

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i va ser internat en diversos camps de concentració.

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Clarmont e Montferrand (Puèi Domat, Alvèrnia, Occitània).

Malalt d'un càncer estomacal, Segundo Navarro Casas va morir el 9 de setembre de 1966 al seu domicili d'Au Sandre (Puèi Domat, Alvèrnia, Occitània) i fou enterrat dos dies després al cementiri d'aquesta localitat.

La seva companya fou Guadalupe Lizandra Garges.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada