dissabte, 11 d’abril del 2020

Ángel Ruiz García

Necrològica d'Ángel Ruiz García apareguda en el periòdic parisenc "Solidaridad Obrera" del 8 de març de 1947

Necrològica d'Ángel Ruiz García apareguda en el periòdic parisenc Solidaridad Obrera del 8 de març de 1947



L'11 d'abril de 1914 neix a Madrid l'anarcosindicalista Ángel Ruiz García

El 10 febrer de 1939, durant la Retirada republicana, creuà la frontera al Pirineu Oriental amb els últims combatents de la 26 Divisió (la «Columna Durruti» militaritzada i comandada per Ricard Sanz) passant pel pont internacional a Puigcerdà, en perfecta formació militar de la tropa, mentre una secció de soldats francesos els hi presentava armes d'honor, i tot passant la frontera per Llívia i la Guingueta d'Ix, i va ser internat en els camps francesos de concentració

Ángel Ruiz García: L'11 d'abril de 1914 neix a Madrid (Castella la Nova) l'anarcosindicalista Ángel Ruiz García. Els seus pares es deien Andrés Ruiz i Salud García.

Milità en el Sindicat de la Metal·lúrgica de Madrid de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) i durant la Guerra Civil lluità en la «Columna Durruti», després 26.ª Divisió de l'Exèrcit Popular de la República Espanyola.

El 10 febrer de 1939, durant la Retirada republicana, creuà la frontera al Pirineu Oriental amb els últims combatents de la 26 Divisió (la «Columna Durruti» militaritzada i comandada per Ricard Sanz) passant pel pont internacional a Puigcerdà (Baixa Cerdanya), en perfecta formació militar de la tropa, mentre una secció de soldats francesos els hi presentava armes d'honor, i tot passant la frontera per Llívia (Baixa Cerdanya) i la Guingueta d'Ix (Alta Cerdanya), i va ser internat en els camps francesos de concentració.

Exiliat, s'establí a Fois (País de Foix, Arièja, Occitània), on treballà de xofer i milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili.

La seva companya fou Georgette Delsol.

Ángel Ruiz García va morir el 15 de febrer --algunes fonts citen erròniament el 16 de febrer-- de 1947 a conseqüència d'un accident automobilístic a la carretera Pàmias-Fois.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada