dimarts, 5 de febrer del 2019

Acte a Fornells de la Selva en defensa dels drets

Acte sobre la desobediència civil

Aquest diumenge al Centre Social U d'Octubre 2017 a Fornells de la Selva

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/01/2019 Fornells de la Selva (Gironès, comtat de Girona).- Llegim en la premsa convencional  gironina que la desobediència civil ha centrat l'acte organitzat per Independents per Fornells (IPF) aquest diumenge al Centre Social U d'Octubre de 2017 de Fornells de la Selva (Gironès, comtat de Girona). A l'acte, amb el títol Llei vs desobediència civil, que ha fet petita la sala del centre social, hi han participar els advocats Jaume Alonso Cuevillas i Montserrat Vinyets junt a l'activista de La Forja Carla Costa. Durant la xerrada, els ponents han parlat de la desobediència civil no violenta i les seves conseqüències, sempre des de la perspectiva del cas català. Els integrants del projecte d'Independents per Fornells s'han mostrar satisfets de la rebuda de la iniciativa.

Defensa dels drets

Els ponents han deixat clar que desobeir és una obligació en defensa dels drets fonamentals quan aquests són perseguits o criminalitzats. Els participants també han reclamat el retorn dels exiliats i l'alliberament dels presos polítics, i han manifestat el seu suport i força per "les companyes encausades en totes les causes relacionades amb el procés d'autodeterminació de Catalunya", així com explícitament a la recent Caputxinada de la Universitat de Girona (UdG).

En el comunicat, els integrants del projecte es mostren il·lusionats per treballar pel poble i animats per la gran rebuda que està tenint la iniciativa al municipi, a la qual molts ciutadans ja s'han apropat per exposar idees, queixes i propostes sobre el funcionament del poble i amb la voluntat de participar-hi. En paraules dels impulsors, aquest fet demostra «que els fornellencs i fornellenques tenim molt a dir sobre quin poble volem i quines coses ens agradaria canviar entre tots i totes».



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada