dimarts, 5 de febrer del 2019

Crònica armilles grogues Catalunya Nord

Manifestació de les armilles grogues a Perpinyà. Nova mobilització de les armilles grogues que han fet el seu acte núm. XI

Un nou membre del Armilles grocs empresonat. Havia estat detingut , a començaments d'aquesta setmana, pels incidents de la manifestació al peatge del Voló del 22 de desembre passat

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/01/2019 Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló).- Aquest dissabte un gran nombre d'armilles grogues s'han manifestat en pau pels carrers del centre de Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló). Com es fa darrerament, la manifestació ha sortit del Palau de Congressos de Perpinyà, i quan ha arribat a la plaça Cassanyes s'han dividit en dues parts, una s'ha dirigit cap al poble de Castell Rosselló, i l'altra part ha continuat pels carrers del centre vila. 

Al Vallespir han fet una passejada en bici, i s'han apropat fins al giratori del peatge del Voló (Albera, Rosselló, comtat de Rosselló), on han intentat tornar a fer una barrera.

Quant a la RN-116, les armilles han dut a terme una operació 'cargol' entre Prada de Conflent i Perpinyà, creant problemes circulatoris, durant alguns minuts, fins que han sigut dispersats per les forces de l'ordre.

Demà diumenge està previst que les dones armilles grogues tornin a manifestar-se pels carrers de Perpinyà.

El prefecte endureix la seva postura

Igual que la passada setmana, la Prefectura dels Pirineus Oriental havia prohibit les manifestacions i els petards, en un comunicat on assegura que "no s'han notificat les manifestacions que pensen dur a terme els armilles aquest cap de setmana, ni a la Prefectura ni als ajuntaments, i per això són considerares il·legals", oblidant que a l'Estat francès no hi ha cap obligació (cap llei) de declarar previament una manifestació (cosa que, de moment, no ha canviat). El prefecte també ha prohibit les manifestacions als peatges del Voló, de Ribesaltes i de Perpinyà,a l'A-9

Objectif  5000 manifestants à Perpignan  

Pour une juste répartition des richesses.

Pour une vraie démocratie directe.

Pour l'arrêt des violences policières et de la répression judiciaire.

Pour une amnistie de tous les Gilets Jaunes !

Venez tous samedi 10:00h

Départ au Palais des congrès pour une grande manifestation pacifique.

La Chambre de Métiers et de l'Artisanat diu que un 62,3% dels artesans són afectats pel moviment de les armilles grogues

La Cambra de Métiers et de l'Artesanat dels Pirineus Orientals ha fet com la Chambre de commerce et d'industrie des P.-O. (CCI), i ha dut a terme un estudi sobre l'impacte que ha tingut al negoci dels artesans el moviment de les armilles grogues. La Cambra representa a 296 professionals, del quals un 59,2%, te el seu negoci a Perpinyà. Principalment desenvolupen la seva feina al sector dels servei (42,8 %), de la construcció (30,5%) i del sector alimentari (18,2%). No és sorprenent que el 62,3% de les empreses denunciïn una conseqüència negativa del moviment de les armilles grogues que va començar el passat 17 de novembre.

En aquesta enquesta, el 49,3 % dels artesans cita com a principal motiu la baixa freqüentació de la clientela: el 23,6 % la dificultat dels desplaçaments , i el 18,2 % dels enquestats revelen problemes de subministrament. Una enquesta que corrobora la de la CCI coneguda dimecres passat.

Un nou membre del Armilles grocs empresonat

Dimecres, va ser presentat, al Tribunal de Perpinyà, un jove de 22 anys, detingut a començament de setmana, i col·locat en guàrdia vista, acusat de "violències  sobre dipositari de l'autoritat pública". Era acusat d'haver llançat pedres i altres projectils als gendarmes durant la manifestació del 22 de desembre al peatge del Voló. La Gendarmeria també l'acusa d'una participació en grup, per a la preparació de violències o de degradacions i d'haver dissimulat la seua cara sense motiu legítim per tal de no ser identificat. El jove , que havia de ser jutjat en compareixença immediata, ha demanat un ajornament, tal com és el seu dret. Però el jutge ha d'escollir entre  una col·locació en detenció fins al procés o a una posada sota control judicial. Al·legant un risc de renovació de la infracció i pressions sobre el testimoni, el parquet ha decidit el manteniment en presó.

El seu advocat defensor, Me Legrand, ha puntualitzat que l'acusat té dret a demanar un ajornament. Ha declarat ja que no hi ha hagut cap ferit i que el seu client no té cap antecedent judicial, calia una convocatòria a la qual s'hauria presentat lliure després que hagués pogut serenament preparar l'informe i verificar que no hi ha cap mena de qüestió política en l'afer. Unes paraules que han sobresaltar al fiscal i al president del tribunal que ha recordat immediatament la independència dels magistrats. Però, l'advocat defensor ha seguit: "Una reincidència? Mentre que es troba perfectament socialitzat. Una pressió sobre un testimoni, mentre que es tracta d'un gendarme?", ha ironitzat. El tribunal, no obstant això, ha determinat una ordre de presó fins al 6 de febrer, quan és celebrarà el judici.

Continuen en guàrdia vista  dues armilles grogues detingudes dissabte 

Detinguts el dissabte 19 gener al vespre per a violències sobre persones dipositàries de l'autoritat pública, sense ITT, els dos manifestants haurien de ser deferits aquest dilluns al tribunal. Dos altres han estat alliberats amb una convocatòria a comparèixer ulteriorment en justícia. Les armilles grogues es van concentrar el diumenge 20 de gener davant el comissariat de policia de Perpinyà a fi de recolzar a un dels detinguts,  un jove de Ceret (Vallespir, comtat de Vallespir) de 23 anys, que va ser detingut amb una pedra a la mà.

Per altre banda, les dones armilles grogues es van manifestar pels carrers del centre vila de Perpinyà, sense cap incident.

Acte X de les armilles grogues

El dissabte 19 de gener al matí les armilles grogues van manifestar-se sense cap incident pels carrers del centre vila de Perpinyà. Un miler de persones van desfilar seguint la convocatòria del grup de les armilles grogues denominat Pirates de les Rutes. Per primera vegada han posat en plaça un servei d'ordre a la manifestació. Les armilles grogues s'han trobat amb nombroses forces de l'ordre, notablement gendarmes, tant al centre vila com davant del Palau de Justícia.

Per la tarda, les seves temptatives de bloqueig dels grans magatzems de la zona sud de Perpinyà han estat dissuadides per una intervenció ràpida de les forces de l'ordre. Després d'haver tocat el tamborí a les portes de la galeria comercial d'Auchan (on els clients van ser convidats a sortir com a mesura seguretat) s'havien dirigit, proveïts de carretons, cap a l'estació de servei del mateix magatzem.

Quatre detencions

A la tarda, una persona ha estat interpel·lada a la barrera de peatge del Voló, on el  bloqueig ha estat interromput per l'arribada dels gendarmes.

Tres altres armilles grogues han estat detingudes al final de la tarda, en el moment de les manifestacions nocturnes a Perpinyà. Aquestes detencions han tingut lloc després de 20:00h en el sector de l'estació ferroviària. Dos per a incendis de galledes d'escombraries i un per a llançament d'objectes a les forces de l'ordre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada