dimarts, 5 de febrer del 2019

Primer a l'Escala cinc anys, després a Vilobí d'Onyar 33 anys d'impunitat clerical

L'exrector de la Parròquia de Sant Esteve de Vilobí d'Onyar hauria abusat de nens durant 33 anys

Demà detallaran les accions que emprendran després de reunir-se

El pederasta Tomàs Pons fou rector cinc anys de l'Escala, entre 1964 i 1969, on va protagonitzar un escàndol, tapat per poder clerical durant el franquisme

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/01/2019 Vilobí d'Onyar (La Selva, comtat de Girona).- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies el Bisbat de Girona investigarà el presumpte cas d'abusos sexuals del que fou rector, durant 33 anys, de la Parròquia de Sant Esteve de Vilobí d'Onyar (la Selva, comtat de Girona), Tomàs Pons, ara en una residència d'ancians. Tot plegat després d'una denúncia que ha avançat el diari ARA i que explica que el capellà Tomàs Pons hauria abusat diverses vegades de menors d'edat durant els 33 anys que va està en exercici a la localitat.

Fonts del Bisbat de Girona han explicat que demà dilluns està prevista una reunió en la que es decidiran quines accions es prendran, però ja han deixat clar que investigaran el capellà que des de fa vint anys viu a Arbúcies.

La denúncia relata que les famílies van traslladar les seves queixes almenys dues vegades al Bisbat de Girona, però que aquest no va actuar. En aquest sentit, la institució eclesiàstica catòlica ha assegurat que no en tenien coneixement.

El pederasta Tomàs Pons fou rector cinc anys de l'Escala, on va protagonitzar un escàndol, tapat per poder clerical durant el franquisme

Durant cinc anys (1964-1969) el capellà pederasta de nens Tomàs Pons, reconegut ara a nivell mediàtic, fou rector de la Parròquia de Sant Pere de l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries), on formà un grup escolta de minyons del Bisbat de Girona.

A començament del curs 1965-1966 va organitzar una sortida matinal d'alumnes (minyons) que feien per lliure el Batxillerat elemental i altres escolars de la pública de l'Escala a la cala de la Clota Grossa. Aleshores dos estudiants, de 13 i 14 anys, van observar com a un minyó escalenc de 13 anys que anava amb pantaló curt, ara ja traspassat, era acariciat a una cuixa per Tomàs Pons.

Veient que es tractava d'un cas de pederasta  els dos amics van fer córrer l'afer, havent-hi cert escàndol, tapat per l'Església catòlica, però la notícia, a través de la devota catòlica i antiga mestre Roser Sureda --que dirigia una coral--, va arribar a oïdes del Bisbat de Girona. Malgrat el fet que Tomàs Pons portava un grup escolta catòlic, fent acampades de muntanya, el Bisbat no va fer res. Fou substituït en 1969.

Aquesta informació procedeix d'un testimoni dels fets.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada