dissabte, 1 de desembre del 2018

La Guàrdia Civil cita a declarar tots els edils de Verges. Els regidors del govern municipal (CUP) i l’oposició (ERC i CiU), cridats dilluns i dimarts, a la seu de la Guàrdia Civil a Girona, per l’acte de rebuig de la punxada massiva de rodes al poble.

La CUP  ha convocat una protesta dilluns a les 9:30h davant la caserna de la Guàrdia Civil a Girona.   
Demanen fer del 6 de desembre la Diada de les Corts Catalanes. Les treballadores i els treballadors de la Generalitat a Girona recorden que el 6 de desembre del 1932 es va constituir el Parlament republicà i Macià el va declarar festiu.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/12/2018   
Verges (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries).-   

Llegim al diari El Punt Avi que la nit del 3 al 4 d’octubre del 2017 –jornada de vaga general contra la repressió de l’Estat espanyol-- a Verges (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries) es va allargar. A banda dels 108 vehicles de veïns del poble que van acabar amb una o més rodes punxades, i cap acusat pels fets davant la justícia, l’alcalde, Ignasi Sabater (CUP), està pendent de judici per un suposat delicte d’odi denunciat per la Guàrdia Civil, després que només insinués que els autors “de dia van uniformats i de nit descontrolats”. Al juny, Sabater ja va declarar al jutjat de la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà, comtat de Girona). Però dilluns i dimarts que ve, la Guàrdia Civil ha citat tota la resta d’edils del govern municipal i l’oposició (ERC i CiU) per prendre’ls declaració a les dependències de la Guàrdia Civil a Girona.
La CUP hi ha convocat una protesta dilluns a les 9:30h davant la caserna de la Guàrdia Civil a Girona.
Els edils suposen que els preguntaran sobre el discurs de Sabater del vespre del 4 d’octubre del 2017, a la plaça Major de Verges, després dels fets i amb molts veïns afectats exaltats, fins i tot disposats a organitzar sometents nocturns de vigilància. Sabater argumenta que va mirar de calmar els ànims, i que va oferir convocar algun àpat popular per recaptar fons per als damnificats. Els tres grups municipals, el del govern municipal i els dos de l’oposició, van subscriure aleshores un comunicat conjunt.
La Guàrdia Civil ja va cridar el secretari municipal i els agents dels Mossos d’Esquadra, que van declarar que no havien assistit al discurs. Malgrat tot, l’alcalde, que aquest cop no ha estat citat a declarar, destaca el fet que la Guàrdia Civil, que és el cos que ha presentat la denúncia contra ell davant la Fiscalia, tingui potestat per prendre declaració i instruir, alhora, les noves diligències amb els vuit regidors. 

Demanen fer del 6 de desembre la Diada de les Corts Catalanes 
“Gran diada, gran festa, ha d’ésser per a tots els catalans la del 6 de desembre, i esperem que el nostre poble exterioritzarà bellament la seva joia.” El president Francesc Macià es dirigia així al poble de Catalunya coincidint amb la inauguració solemne del Parlament de la Generalitat restaurada, el 6 de desembre del 1932. Macià va decretar la data com a festiu a totes les dependències de la Generalitat.
Els treballadors de la Generalitat a Girona agrupats en l’Assemblea per a la Defensa de les Institucions Catalanes ( ADIC ) van demanar, ahir al migdia, en la concentració setmanal del divendres, la festivitat catalana del 6 de desembre recordant que el “dia de la Constitució Espanyola els catalans no tenim res a celebrar, perquè ni és una festa nostra ni ens representa com a nació”.
Les ADIC consideren que cal reivindicar “els valors republicans i democràtics del catalanisme dels anys trenta”. Van afegir que la reivindicació és “més necessària” després de la usurpació de les institucions catalanes amb l’aplicació “anticonstitucional i il·legítima de l’article 155”. En aquest sentit, han adreçat la petició formalment al president Quim Torra i al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, perquè declarin el 6 de desembre Diada Nacional de les Corts Catalanes, i així sigui jornada festiva al país, d’acord amb el calendari laboral vigent. Les treballadores i els treballadors de la Generalitat recorden que el Parlament és la primera institució del país, “dipositària de la legitimitat popular” i ha de “promoure i garantir els valors republicans”. 

Parades d’Òmnium Gironès  
Òmnium Gironès ha organitzat avui, dissabte, parades informatives a la comarca en el marc de la campanya Contra el Judici a la Democràcia. En concret al matí, de les 9 a les 14 hores, hi haurà cinc parades al mercat de la Devesa, al mercat del Lleó, davant del mercat municipal de Salt, a la zona del mercat de Cassà de la Selva i el mercat de segona mà de Celrà. D’altra banda, a la tarda, de les 16 h a les 20 h, hi haurà tres parades informatives:a la plaça Miquel Santaló i a la plaça Catalunya de Girona i al passeig Ciutat de Girona de Salt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada