dissabte, 1 de desembre del 2018

Gràcies a l’empenta sindical de la Confederació General del Treball el cinquè dia de la vaga sectorial redueix un 19% l'activitat als CAP de les comarques gironines

Metges de Catalunya xifra en un 70% el seguiment de la vaga a la Sanitat concertada. 
La CGT demanda el departament de Treball de la Generalitat per vulnerar la llibertat sindical a la vaga de l’Atenció Primària. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/12/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Llegim al Diari de Girona que el cinquè dia de vaga a la Sanitat va reduir l'activitat als Centres d'Atenció Primària (CAP) de les comarques gironines en un 19,33% respecte divendres de la setmana passada, segons les dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que no especifica el número de visites que han deixat de realitzar-se per la vaga. A tot Catalunya, apunta el Departament, l’activitat als Centres d'Atenció Primària des de les 8 fins a les 5 va disminuir un 16,48% respecte la setmana passada: menys el 16,12% en les visites de medicina de família i menys el 18,50% en les de pediatria, amb variacions molt diferents segons la regió sanitària.
I és que, malgrat que Metges de Catalunya va desconvocar dijous la vaga dels facultatius de l'Institut Català de la Salut (ICS), l'altre sindicat que havia convocat una protesta per a totes les categories professionals dels ambulatoris de l'empresa pública durant tota la setmana, la Confederació General del Treball (CGT), la va mantenir i ampliar. 

Tres de l'ICS ahir van mantenir la vaga i 162 van fer serveis mínims   
Dels 445 metges que havien de treballar ahir als 139 CAP i Dispensaris de l'ICS a les comarques gironines, tres van secundar la vaga, 162 van fer els serveis mínims i 280 van anar al seu lloc de feina amb normalitat.
Pel que fa a la vaga a la sanitat concertada, on Metges de Catalunya sí que ha mantingut els cinc dies de protesta per reclamar millores, l'organització de treballadors xifra el seguiment a les comarques gironines en el 70%.
Segons l'administració, que en aquest cas no ofereix dades per regions sanitàries, l'afectació entre el personal de l'atenció primària va ser del 14,93%, el personal mèdic als hospitals concertats va ser d'un 13,40%, en salut mental un 3,72%% i en sociosanitaris del 5,54%. 

La CGT demanda el departament de Treball de la Generalitat per vulnerar la llibertat sindical a la vaga de l’Atenció Primària  
[http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12997]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada