dimecres, 7 de novembre del 2018

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: La matinada del 7 de novembre de 1939 Juan Méndez Sancho, un agent de la Guardia Nacional Republicana afiliat durant la guerra a la CNT, casat, de 42 anys, nascut a Calanda el 1896 i destinat a Arenys de Mar va ser afusellat al Camp de Tir de la Bota, a Barcelona

En el 1918, Méndez Sancho surt a les pàgines de La Vanguardia després de salvar a un nen de poc més d’un any  





 
Juan Méndez Sancho:   
El 7 de novembre de 1939 Juan Méndez Sancho, un agent de la Guardia Nacional Republicana, casat, de 42 anys, nascut a Calanda (Baix Aragó, Terol) el 1896 i destinat a Arenys de Mar (Alt Maresme) va ser afusellat al Camp de Tir de la Bota, a Barcelona.
En el 1918, l’agent Méndez Sancho surt a les pàgines de La Vanguardia (01/06/1918) després de salvar a un nen de poc més d’un any: "En Albelda (Huesca), cayó sobre una balsa el niño de diez y seis meses Jesús Arias, y el guardia civil Juan Méndez Sancho, despojándose del armamento, arrojóse al agua, logrando salvar a la criatura, mereciendo su noble acción elogios". Quan esclatà la guerra Méndez s’encarrega d’amagar a aquesta gent considerada de dretes. Joan Mollfulleda, propietari de la fàbrica Calisay, afirmà que Méndez era "bona gent". I tot i que aquest guàrdia civil va entregar tots aquests avals, finalment se'l va acabar acusant de lladre i de formar part de les Patrulles de Control antifeixistes, militar en la Confederació Nacional de Treball (CNT-AIT) i estar vinculat a la Federació Anarquista Ibèrica (FAI), filiació que no quedà provada. Sotmès a un consell de guerra sumaríssim el 7 de juliol de 1939 a la plaça militar de Barcelona, en el procediment sumaríssim TMTT 595 per rebel·lió i ésser un guàrdia civil lleial a la República. El sentencien a mort i el van afusellar la matinada de 7 de novembre de 1939.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada