dissabte, 10 de novembre del 2018

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST; El 10 de novembre de 1978 mor a Tonnerre l'anarcosindicalista Julio Rincón Gómez. Havia nascut en 1903 a Ciruelos de Coca

Necrològica de Julio Rincón Gómez apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" de l'1 de maig de 1979
Necrològica de Julio Rincón Gómez en el periòdic tolosà Espoir 
Durant la guerra treballà als ferrocarrils de Manresa. Un dels seus germans va ser afusellat pels franquistes i l'altre passà nombrosos anys empresonat.  
Oriental amb una filla petita i la seva companya, la qual va morir poc temps després. Internat en un camp de concentració, va ser enviat a una Companyia de Treballadors Estrangers on va fer feina fins a la seva dissolució a causa de l'avanç nazi alemany.  



Julio Rincón Gómez:   
El 10 de novembre de 1978 mor a Tonnerre (Yonne, Borgonya - Franc Comtat) l'anarcosindicalista Julio Rincón Gómez. Havia nascut en 1903 a Ciruelos de Coca (Segovia, Campiña Segoviana, Castella la Vella). Des de molt jove treballà, amb els seus dos germans, a les mines del nord de la Península.
Posteriorment marxà cap a Catalunya i farà de miner a Fígols (les Mines, Berguedà) i després a Súria (Bages), participant en les vagues i aixecaments revolucionaris.
Durant la guerra treballà als ferrocarrils de Manresa (Bages).
Un dels seus germans va ser afusellat pels franquistes i l'altre passà nombrosos anys empresonat.
En el decurs de la Retirada de principis de febrer de 1939 passà la frontera del Pirineu Oriental amb una filla petita i la seva companya, la qual va morir poc temps després. Internat en un camp de concentració, va ser enviat a una Companyia de Treballadors Estrangers (CTE) on va fer feina fins a la seva dissolució a causa de l'avanç nazi alemany.
Instal·lat a Tonnerre, després de la Segona Guerra Mundial interimperialista organitzà la Federació Local de la Confederació Nacional del Treball  en l’Exili (CNT-AIT), de la qual va ser secretari, i en 1949, a causa de la seva malaltia, hagué de deixar el càrrec. Ferroviari, formà part de la Regional 8 de la Federació Nacional de la Indústria Ferroviària (FNIF) de la CNT-AIT en l'Exili.
Julio Rincón Gómez va morir el 10 de novembre de 1978 a l'hospital de Tonnerre i fou enterrat al cementiri d'Annay-sur-Serein (Yonne, Borgonya - Franc Comtat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada