divendres, 23 de novembre del 2018

De nou: “CRS = SS”

Revolta a l’hexàgon francès, amb mobilització a la Catalunya Nord contra el Govern francès i la repressió policial.  
Les armilles grogues continuen el blocatge a Catalunya Nord malgrat la protesta del Govern espanyol, mentre creix la revolta estudiantina contra la reforma del Bac.  
El Ministeri d'Afers Estrangers del Govern espanyol ha lamentat en una nota la vaga perquè és un obstacle a la lliure circulació de mercaderies. 

   
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/11/2018   
Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló).-   

Llegim a VilaWeb el moviment de les armilles grogues continua les mobilitzacions, que avui s’han centrat de nou a blocar els peatges al nord i al sud de Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló). Tot i que l’assistència ha estat menor, els manifestants han pogut blocar-los.
Un altre punt conflictiu ha estat a Prada de Conflent (Conflent, comtat de Conflent), on s’ha tallat la carretera en tots dos sentits i s’ha originat un embús important.
També continua blocat el mercat internacional Sant Carles, a Perpinyà.
Un dia més els estudiants de Secundària han fet vaga contra la reforma del Bac, des de dilluns, i s’han manifestat a Perpinyà. Després de les manifestacions, hi ha hagut incidents en uns quants punts de la ciutat. Els CRS ha detingut tretze estudiants que havien apedregat la policia durant la manifestació. Els agents hi han respost llançant gasos lacrimògens per dispersar-los. També hi ha hagut concentracions a Canet de Mar (Rosselló, comtat de Rosselló), Argelers de la Marenda (Costa Vermella, Rosselló, comtat de Rosselló) i Prada de Conflent. En aquesta última vila s’ha tirat un còctel molotov contra una seu judicial i la policia també hi ha intervingut.
El Govern espanyol ha emès una nota avui queixant-se de la vaga: el Ministeri d’Afers Estrangers ha lamentat el blocatge de carreteres i fronteres perquè –diu-- perjudica els transportistes i és un obstacle a la lliure circulació de mercaderies.
Ahir dijous a la tarda amb la mobilització de les armilles grogues, que van continuar bloquejant diversos punts estratègics de la Catalunya Nord, com per exemple el mercat de Sant Carles. Mentre que el peatge nord de Perpinyà de l’autopista, la circulació no presentava molts problemes, ni el peatge del Voló (Albera, Rosselló, comtat de Rosselló), segons la prefectura, la circulació era fluida, però el peatge sud de Perpinyà, sí que presentava pertorbacions.
Pel que fa a les mobilitzacions dels estudiants de liceus, per quart dia consecutiu van protagonitzar enfrontaments amb els CRS. Els liceus Aragó, Pablo Picasso i Maillol, de Perpinyà, així com el liceu Rosa Luxembourg, de Canet de Rosselló, el Christian Bourquin, d’Argelers de la Marenda, i el Liceu Renouvier, de Prada de Conflent, van continuar bloquejats i sense fer-hi classes. 

Lluita contra la reforma del Bac
A Perpinyà, van continuar els enfrontaments entre la policia i els estudiants al centre vila. Un centenar d’alumnes va desafiar a la policia a les rodalies dels liceus. Els estudiants  protesten contra la reforma del Bac, a més de sostenir el moviment de les armilles grogues.
Entre els incidents destaca el llançament d’un còctel molotov dins del liceu de Prada de Conflent.
El balanç de la protesta d’ahir dijous és de 14 estudiants detinguts i un armilla groc. Els estudiants arrestats ho són pel llançament de pedres sobretot, però també per incendis de contenidors d’escombraries, degradació de vehicles i altres actes de vandalisme sobre les parades de bus. Els detinguts són tots menors d’edat, la majoria estudiants de liceus perpinyanesos, però també de Ribesaltes (Vall d’Aglí, Rosselló, comtat de Rosselló) i Prada de Conflent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada