diumenge, 7 d’octubre del 2018

Una cadena humana per la independència uneix Sant Julià de Ramis amb Aiguaviva

Una zona verda de Camprodon, batejada com a Espai U d'Octubre  
  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/10/2018   
Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona).-   

Llegim a VilaWeb Catalunya Nord que la iniciativa ‘Fem-ne via!’ organitzada per l’ANC Gironès ha unit Sant Julià de Ramis i Aiguaviva, municipis que van patir greument la ràtzia policíaca del Primer d’octubre de 2017, passant per Sarrià de Ter, Girona i Vilablareix per a demanar la implementació de la República Catalana. L’organització havia calculat que calien unes 16.000 persones per a completar la cadena humana de més 13 quilòmetres repartits en 27 trams. Finalment s’ha eliminat el tram 6 al no poder-lo omplir.
La cadena ha sortit del pavelló de Sant Julià de Ramis, on havia de votar el president Carles Puigdemont i va ser atacat per la Guàrdia Civil l’1-O, i ha arribat a la plaça d’Aiguaviva, on es van arribar a disparar gasos lacrimògens.
La mobilització va seguida d’un acte a Aiguaviva amb la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie; els alcaldes de Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, Girona, Vilablareix i Aiguaviva, al Gironès; la vicerectora de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), Anna Arqué; l’advocat Albert Carreras i representants de Jordi Sánchez, Dolors Bassa i Joaquim Forn.
Paluzie s’ha mostrat molt satisfeta per com ha transcorregut la cadena humana i ha reclamat als polítics que “no malbaratin” l’1-O i que tirin endavant la República per donar compliment al mandat democràtic durant el discurs que ha fet a Aiguaviva.

Una zona verda de Camprodon, batejada com a Espai U d'Octubre 
El ple de municipal Camprodon (la Vall de Camprodon, Ripollès, comtat d’Osona) ha aprovat anomenar Espai U d'Octubre la zona verda del Pont Nou, que fins ara no tenia cap denominació oficial. La decisió es va prendre només amb els vots a favor de l'equip de govern, integrant per Junts Fem Camprodon i +Camprodon-ERC, mentre que el grup de l'oposició, Tots per Camprodon-CP es va abstenir.
La decisió es va prendre en el ple municipal celebrat el dimarts 2 d'octubre, després que l'ANC de la Vall de Camprodon ho sol·licités a mitjans de setembre. Llavors, l'entitat sobiranista va presentar una instància amb 671 signatures que donaven suport a la iniciativa. Tal com ha remarcat el Consistori, Camprodon és el primer municipi de la Vall en tenir un espai públic dedicat a l'1 d'octubre de 2017. L'oposició va justificar la seva abstenció «per una visió històrica de mantenir els noms neutres dels carrers del municipi».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada