dimecres, 17 d’octubre del 2018

Citacions judicials als militants de La Forja del Gironès. Demà dijous, tres militants de La Forja - Jovent Revolucionari estan citats a declarar als jutjats de Girona

Trobada solidària a Puig de les Basses per recordar l'any de presó dels Jordis. Centenars de persones es concentren a diversos pobles per reclamar la llibertat dels polítics empresonats. Una caminada de persones amb llanternes va recórrer simbòlicament part del camí que envolta el centre penitenciari del Puig de les Basses, coincidint amb un any de les primeres ordres de detenció. Unes mil cinc-centes persones es van aplegar com cada dimarts davant la presó de Figueres on està reclosa la consellera empordanesa Dolors Bassa.  
La Delegació del Govern espanyol inicia una lluita judicial per anul·lar tota la moció d'independència de Celrà. L’alcalde considera que és una ingerència a la política municipal.
 
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/10/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Demà dijous tres militants de La Forja - Jovent Revolucionari estan citats a declarar als jutjats de Girona. Davant d'aquest fet l'organització independentista jovenívola avui ha fet públic aquest comunicat: "El dijous 18 d’octubre de 2018 tres militants de La Forja - Jovent Revolucionari estan citats a declarar als jutjats de Girona, investigats per danys i coacció per la concentració davant la Subdelegació del 24 de març d’aquest any. Des de La Forja Gironès denunciem la persecució judicial del moviment independentista, tant dels seus dirigents polítics com de les bases militants i manifestants.
És inadmissible que en un estat que s'autoanomena democràtic es persegueixin manifestants que han expressat les seves idees de forma no violenta. Les últimes citacions suposen l’ampliació de la causa contra un militant de La Forja que va declarar al juliol pel mateix cas, després de ser detingut al seu lloc de treball. Com vam fer llavors, manifestem la injustícia de l’Estat i la persecució que pesa sobre aquells que tan sols fan ús de la llibertat d’expressió.
El jovent organitzat de Girona també manifestem que la repressió, sigui judicial o policial no ens aturarà, prevaldrem als atacs de l’Estat i seguirem lluitant per la República que anhelem: socialista, feminista i ecologista. Seguirem lluitant pels nostres ideals i per construir un estat lliure d’opressions, que respecti el medi ambient, que lluiti per a la total emancipació de les dones i la comunitat LGTBI, un estat lliure de classes, on la democràcia sigui una realitat, i sobretot, on no es repeteixin les injustícies de l’Estat Espanyol actual."  

Ahir sopar multitudinari a l’entorn de la presó de Puig de les Basses 
El sopar a l´exterior de la presó de Puig de les Basses de Figueres.
Llegim en la premsa convencional comarcal que un sopar multitudinari a l’entorn de la presó de Puig de les Basses, a  Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú), on hi ha Dolors Bassa, va ser l'acte central a les comarques gironines per recordar l'aniversari de l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. L'acte estava convocat per l'ANC, Òmnium Cultural i també per Girona Vota, que van organitzar busos des de la ciutat de Girona per assistir-hi. Altres llocs on es van convocar mobilitzacions solidàries per reclamar la llibertat dels Jordis van ser les Planes d'Hostoles (la Garrotxa), Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) o Banyoles (Pla de l’Estany). També la cinglera de Castellfollit de la Roca (la Garrotxa, comtat de Besalú), des d'on es van enlairar una dotzena de fanalets i es va llegir el manifest.

Una caminada de persones amb llanternes va recórrer simbòlicament part del camí que envolta el centre penitenciari del Puig de les Basses 
Amb lots o telèfons mòbils per fer-se llum, una columna d’uns centenars de persones va recórrer part del sender que envolta el centre penitenciari del Puig de les Basses a Figueres, per encerclar simbòlicament un tram del recinte de la presó on està reclosa Dolors Bassa (ERC). En aquest centre penitenciari la cita és habitual, cada dimarts, amb la convocatòria de sopars populars i sorrollosos al pàrquing davant mateix de la presó per solidaritzar-se amb la consellera empresonada i tots els presos i exiliats. Ahir però, els CDR de Figueres, Empordà-Vallespir i les entitats sobiranistes havien fet una convocatòria més específica coincidint amb l’efemèride d’un any de la detenció dels dos primers presos, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Sense desvetllar la finalitat del dispositiu, les consignes demanaven als participants de presentar-se amb lots i botes. Aquestes últimes setmanes les convocatòries del dimarts al Puig de les Basses ja havien reunit més d’un miler de persones. Ahir el temps no acompanyava -plovia per intermitències quan va començar l’acte, però unes mil cinc-centes persones es van presentar.
La crida s’havia fet extensiva al conjunt de la demarcació per la necessitat d’aplegar més gent de la que venia habitualment per dur a terme aquesta acció. L’ANC de Girona havia respost organitzat un autobús per desplaçar-se a Figueres. A l’hora d’iniciar el recorregut però, començava a ploure i els qui enquadraven la iniciativa van demanar que només participessin a la caminada les persones que anessin ben equipades, tenint en compte el fangueig, la foscor i la dificultat del camí. Les prop de dues-centes persones que s’hi van apuntar van poder il·luminar un camí fins a alguns centenars de metres de distància del mòdul on s’havien que està reclosa Dolors Bassa. La caminada es va filmar per fer una connexió en directe amb la plaça de Catalunya a Barcelona, ones van projectar les imatges en una pantalla en el decurs de l’acte que es feia al mateix moment a la capital del país.
La pluja no va anar a més i no va perjudicar la cita habitual del dimarts a la zona d’aparcament davant la presó, on el gruix dels participants esperava el retorn dels caminaires per iniciar els parlaments. Van intervenir Aurèlia Ramos per l’ANC, Xavier Antich per Òmnium i també va prendre la paraula Montse Bassa, germana de la consellera i ex líder gironina d’UGT empresonada, per agrair el suport de la mobilització.
El manifest de l’ANC va posar l’enfoc sobre els “tres-cents seixanta-cinc dies” transcorreguts; un recompte de dies que la locutora va anar repetint per recordar la situació personal dels presos i el context polític que ha portat a aquesta situació: “Aquests tres-cents seixanta-cinc dies ens interpel·len i ens exigeixen compromís. No podem perdre més temps. Ens hem de mantenir ferms i decidits per fer realitat el mandat de l’1 d’octubre, per avançar obstinadament cap a la independència, que ens portarà a la República catalana”, concloïa el manifest.
Abans i després dels parlaments, i mentre es paraven les taules, com cada dimarts davant la presó de Figueres, uns graellers, músics espontanis, i el conjunt dels participants amb xiulets, sirenes, cassoles i proclames per exigir la llibertat dels presos polítics catalans, es van encarregar de mantenir un volum sonor constant perquè la consellera els pugui sentir. Proclames de suport i ahir, a més a més, algunes llums que es van apropar entorn dels mòduls de la presó. És el missatge d’escalf i mobilització solidària que els que es reuneixen cada dimarts al Puig de les Basses dels Terrissers diuen que volen fer arribar a Dolors Bassa. Ahir era un dimarts més però amb l’agreujant de que aquest dimarts coincidia amb els “tres-cents seixanta-cinc dies” de les primeres ordres de detenció. 

La Delegació del Govern espanyol inicia una lluita judicial per anul·lar tota la moció d'independència de Celrà  
La Delegació del Govern espanyol al Principat de Catalunya ha presentat un recurs de cassació al Tribunal Suprem espanyol contra la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·lava cinc dels setze acords de la moció de declaració d'independència que Celrà (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) va aprovar per majoria absoluta l'any 2012.
El Jutjat Contenciós Número 1 de Girona va dictar una primera sentència l'octubre de 2015 en què anul·lava la moció arran del recurs contra els acords de ple que va interposar l'Estat. L'Ajuntament va presentar un recurs d'apel·lació que el TSJC va estimar parcialment.
A la sentència, el tribunal va confirmar l'anul·lació de cinc dels setze acords del document. Concretament, aquells que feien referència explícita a la independència i a instaurar-la per la via dels fets, al marge de procediments. Va excloure, en canvi, els que es dirigien a les institucions sense demanar que s'utilitzessin vies "de fet" per aconseguir-la.
Entre ells, el punt que instava al Parlament a "declarar que el Principat de Catalunya és i ha de ser per Dret, Estat Lliure i Independent en igualtat de drets i obligacions que la resta d'estats independents del món" o el que instava a "constituir immediatament un govern d'unitat nacional, de transició a la independència, que prepari totes les estructures institucionals necessàries de l'Estat català".
També l'acord que proposava "crear l'assemblea de càrrecs electes dels Països Catalans per estendre i difondre aquesta declaració a la resta de comunitats integrants de la Nació catalana".
El Tribunal, en canvi, mantenia la nul·litat de part del preàmbul de la moció, el punt que declarava el municipi de Celrà "territori lliure i sobirà" i el que declarava "els veïns i veïnes de Celrà moralment lliures de lleialtat a la corona borbònica i als seus símbols". També el que instava al Parlament a assumir "la completa sobirania nacional del territori del Principat de Catalunya, valorant consultar a la ciutadania, per la via del referèndum i iniciï el procés per declarar i constituir l'Estat català".
Ara, l'Estat espanyol ha demanat al Tribunal Suprem que anul·li la totalitat dels acords presos. L'alcalde del municipi, Dani Cornella (CUP), s'ha mostrat sorprès pel que considera un "nou atac" cap a les decisions i acords que prenen els ajuntaments i ha criticat durament que hagi estat el govern del PSOE qui hagi adoptat la mesura "malgrat que va dir que aturaria la judicialització de la política municipal". "Continuen exactament en la mateix línia que el PP", ha denunciat. 

Error informatiu a Figueres  
Llegim al SETMANARI DE L’ALT EMPORDÀ que la placa commemorativa de l’1-O a la plaça de l’Institut Ramon Muntaner a Figueres no va ser sostreta. Una persona la va trobar per terra i la va recollir per ser guardada a l’institut per dur-la a la brigada municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada