dissabte, 22 de setembre del 2018

Més de 300 persones donen suport als joves d'Altsasua a la Bisbal d'Empordà

Els familiars dels empresonats diuen que l'Estat "ja haurà guanyat" si el cas arriba a Europa  


  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/09/2018   
La Bisbal d'Empordà (Baix Empordà, comtat de Girona).-  

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies l'auditori del Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà ha quedat petit aquest dissabte per escoltar l'acte polític que ha dut a terme l'Associació Poble Solidari en favor dels vuit joves condemnats d'Altsasua. De fet, prop de 200 persones han seguit la xerrada des de fora ja que l'aforament ha quedat complert. A dins, els ex diputats de la CUP-CC Benet Salellas i David Fernández han repassat un cas que han titllat de "muntatge policial", i en el què Benet Salellas i la també advocada Laia Serra han lamentat el paper dut per la justícia espanyola.
Amb ells, tres pares dels joves que estan empresonats i que han agraït el suport i les mobilitzacions que s'estan fent especialment a Catalunya per donar a conèixer la seva causa. "Ens sentim cada cop més forts perquè veiem que la gent s'indigna amb els què ha passat", assenyala la mare d'un dels empresonats, Edurne Goikoetxea, que ha lamentat la "mala sort" que van tenir els joves. "És evident que si no arriben a ser guàrdies civils no hauria transcendit", ha reblat.
De fet, els pares ja han deixat clar que no confien "gens" en la justícia espanyola. "Vam assistir a una obra de teatre i som conscients que el cas acabarà a Europa", ha assenyalat Goikoetxea. Amb tot, els familiars dels joves empresonats esperen que puguin sortir abans, ja que si el cas arriba a Estrasburg "l'estat espanyol ja haurà guanyat".
En aquest sentit, Goikoetxea lamenta que si ha de ser la justícia europea la que es revisi la causa, els joves "ja hauran complert la meitat de la condemna". "Si hem de tenir els nostres fills sis anys a la presó, el resultat serà el de menys", sentencia. 

La mateixa "maquinària repressiva" 
A l'acte hi ha participat l'exdiputat de la CUP, David Fernández, que ha comparat el cas dels joves d'Altsasua amb el tractament que estan rebent els "presos polítics". Fernández diu que són escenaris diferents però que els uneix la mateixa "maquinària repressiva" de l'Estat.
En aquest sentit, l'exdiputat destaca que els fets d'Altsasua es van traslladar a un "tribunal d'excepció" com l'Audiència Nacional del Regne d’Espanya on es va equiparar a un delicte de terrorisme, mentre que a Catalunya es titlla de terrorisme i rebel·lió posar urnes. "Estem davant de la mateixa trinxadora de la sempre sinistre raó d'Estat", ha conclòs.
Més enllà de l'acte polític, la jornada ha començat amb una rebuda institucional per part de l'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais, que ha criticat durament "l'evident diferència de tracte" que té la justícia espanyola. Amb ell, també han participat els regidors de la CUP, Compromís per la Bisbal, ICV i ERC.
Després de la rebuda de l’Ajuntament s'ha fet una cercavila pels carrers de la ciutat i un cop acabat l'acte polític un dinar amb més de tres-cents assistents i que ha servit per recaptar fons que es destinaran a les defenses dels acusats.
Durant tota la tarda i vespre d'aquest dissabte s’han celebrat concerts i actes en suport als joves d'Altsasua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada