diumenge, 23 de setembre del 2018

La Guàrdia Civil participa a la Jonquera al Seminari de Vigilància Fronterera, amb unes pràctiques que han inclòs un operatiu de control al Portús i vols aeris de l'helicòpter sobre Figueres i Girona

Una de les pràctiques del Seminari, a la frontera.
Una de les pràctiques del Seminari, a la frontera
Enxampen dos dels membres esquadres unionistes que serren pals d’estelades. Els Mossos els enxampen quan feien malbé el de l’N-IIa, a Fornells de la Selva. Els relacionen amb la destrossa a Palamós.  
Unes 1.500 persones encerclen la presó del Puig de les Basses. 
Anna Simó es mostra convençuda que cap dels encausats demanarà l'indult en cas de condemna.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/09/2018  
La Jonquera (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada).-   

Llegim a EMPORDA.INFO que segons informa la Subdelegació a Girona del Govern espanyol, davant els vols a baixa alçada d’un helicòpter de la Guàrdia Civil sobre Figueres i Girona, que la Jonquera ha acollit aquests últims dies el Seminari de Vigilància Fronterera en què han participat agents del cos armat espanyol. L'activitat ha inclòs un operatiu de control de la Guàrdia Civil a la frontera del Portús (Albera, Vallespir, comtat de Vallespir) integrat com a pràctica del cos. Durant el seminari, s'ha realitzat també el vol de control d'helicòpters de la Guàrdia Civil pels espais aeris de les ciutats de Girona (Gironès, comtat de Girona) i de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) com a part de les pràctiques del contingent que ha participat al curs.
Ahir dissabte el subdelegat del Govern de l'Estat a Girona, Albert Bramon, va assistir a l'entrega de diplomes del Seminari de Vigilància Fronterera, a la Jonquera, i va coincidir amb la delegada al Principat de Catalunya, Teresa Cunillera. "Afrontar el repte de la immigració és millorar la formació i combatre els qui volen aprofitar els fluxos de persones per enriquir-se", va dir Bramon. Cal senyalar que aquests vols de control de la Guàrdia Civil van aixecar tota mena de comentaris, molts alarmistes, a les xarxes socials, tal com va senyalar el Diari de Girona

Enxampen dos dels membres esquadres unionistes que serren pals d’estelades  
El diari El Punt Avui informa que els Mossos d’Esquadra han enxampat in fraganti dos dels elements de les esquadres unionistes que, la matinada de divendres, es van dedicar a serrar els pals d’estelades a Fornells de la Selva (Gironès, comtat de Girona) i Palamós (Baix Empordà, comtat de Girona). L’alerta la va donar un vigilant de seguretat que treballava en una empresa del polígon industrial de Fornells de la Selva. Era de matinada quan va veure tres elements encaputxats en una actitud molt sospitosa. L’home, davant aquesta situació, va decidir trucar al 112, el telèfon d’emergències. De seguida, fins al lloc dels fets es van desplaçar patrulles dels Mossos d’Esquadra. Els agents van ser testimonis de com aquests desconeguts, que anaven amb la cara tapada, estaven intentant serrar el pal de la bandera estelada que hi ha alçada al giratori de l’N-IIa, enmig d’unes oliveres. Els tres unionistes, en veure’s descoberts per la policia autonòmica, van intentar fugir del lloc dels fets, però els agents van poder atrapar-ne dos. Després d’identificar-los, van procedir a comissar els objectes sospitosos que duien al damunt. Entre ells, una serra elèctrica. Es tracta de dos veïns de Terrassa (Vallès Occidental) i de Barcelona, de 43 i 47 anys, i de nacionalitat espanyola, que els Mossos els han denunciat per un delicte de danys. 

La mateixa nit  
La investigació els relaciona amb un altre fet similar ocorregut la mateixa nit a Palamós. Uns elements unionistes van tallar, la mateixa matinada de divendres, el pal de l’estelada que onejava en un dels giratoris d’entrada a la població per la C-31, el primer venint de Calonge i Sant Antoni, al sector del Mas Gorgoll i conegut com l’Onada.
Segons revela El Punt Avui els Mossos d’Esquadra treballen amb la hipòtesi que els elements de Fornells de la Selva són els mateixos, que amb la mateixa radial elèctrica van tombar el pal de 18 metres de Palamós i que, després, es van endur l’estelada, de grans dimensions. La investigació continua oberta i no es descarta que els imputin més fets. 

Unes 1.500 persones encerclen la presó del Puig de les Basses  
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies la forta calor que ha fet durant tot aquest diumenge al matí no ha estat impediment perquè unes 1.500 persones s'acostessin a donar suport a Dolors Bassa, empresonada des del juliol al Centre Penitenciari del Puig de les Basses, de Figueres. Ho han fet amb una anomenada  Sardana Groga Gegant que ha encerclat tota la presó i que ha ballat al so d'una cobla emesa des d'una una emissora de ràdio. Es tractava d'un acte dedicat a les preses i exiliades polítiques. "No volem que caiguin en l'oblit. Sempre tenen més protagonisme els homes, hem de posar en valor a la dona", ha reblat l'exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater, que també ha reivindicat l'acte d'aquest diumenge com "una forma de visibilitzar la injustícia" des de dos vessants. D'una banda, el fet de ser dona i el tracte diferenciat envers els homes, i de l'altra que tant Forcadell com Bassa són víctimes d'un relat "inventat". "Tots els presos polítics han patit una injustícia flagrant, però el què fem avui també ha de servir per despertar consciències des d'un punt de vista feminista", ha reblat Sabater, que ha lamentat que la societat "no se n'adona encara" de les diferències que hi ha per qüestions de sexe.
Qui també ha criticat la "imposició patriarcal" que en cara existeix ha estat l'exvicepresidenta primera del Parlament de Catalunya Anna Simó, que ha lamentat que "encara queda molt per fer" en l'àmbit d'igualtat entre homes i dones.
Durant l'acte s'han tocat sardanes, un dinar popular i La Cobla per la Independència s'ha traslladat al punt més proper a la cel·la de Dolors Bassa per tocar una peça. 

No demanaran indults 
En relació a una possible petició d'indults per part dels presos independentistes, en cas d'una possible condemna, Anna Simó s'ha mostrat "convençuda" que no es produirà. L'exvicepresidenta primera del Parlament ha explicat que "no li quadraria" després del què li han traslladat els propis afectats. "Si es demana un indult el que s'està fent és reconèixer un tribunal, un delicte i una pena imposada, i això cap dels presos ho acceptarà", ha reblat. Simó considera que els encausats "ja estan sentenciats" per molts poders de l'Estat.

1-O a Garrigàs 
A l'acte hi ha participat també l'alcaldessa de Garrigàs (Alt Empordà, comtat d’Empúries), Pilar Bosch, que ha recordat la "violència desmesurada" que va fer servir la Guàrdia Civil l'1 d'Octubre per evitar el referèndum. "Nosaltres som un poble petit, i per res de món ens podíem esperar allò", ha assenyalat. De fet, aquest poble celebrarà una jornada commemorativa el dissabte 29 de setembre en la que es farà un dinar popular entre veïns del poble i de localitats del costat per rememorar el dia del referèndum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada