dijous, 20 de setembre del 2018

Ecologistes i justícia torna a aturar les demandes de les pedreres de Vingrau

La cort administrativa d'apel·lació de Marsella ha donat la raó a l'associació FRENE 66 i a un veí de Vingrau  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/09/2018   
Vingrau (la Vall de l'Aglí, Rosselló).-   

 L’associació FRENE 66 (Fédération pour les Espaces naturels et l’Environnement) i un veí de Vingrau (la Vall de l'Aglí, Rosselló), acaben de guanyar a la Cour Administrative d’Appel de Marsella (Boques del Roine, Provença-Aups-Còsta d'Azur, Occitània). Aquest tribunal ha rebutjat els recursos dipositats pel ministeri del Medi Ambient del Govern francès i la societat La Provençale que demanaven conjuntament l’anul·lació del judici del tribunal administratiu de Montpelhièr (Erau, Occitània) del 3 de maig de 2016.
Els jutges havien, en aquella època, pronunciat l’anul·lació del decret prefectoral del 3 de febrer de 2015 que autoritzava una derogació de l’empresa per a l’explotació de les pedreres de marbre blanc a Vingrau i Talteüll (Rosselló).
Tant l’empresa com el Ministeri, defensaven que s’hauria de permetre el manteniment de més de vuitanta llocs de treball en un departament en el que la taxa d’atur laboral és aproximadament d’un 15 % i “que no existeix d’altre jaciment de marbre blanc de qualitat comparable”, el tribunal d’apel·lació de Marsella ha considerat que “aquest projecte no compleix amb un motiu imperatiu de suficient interès públic”. 

Pedrera situada en Zona Natura 2000 
La pedrera es troba situada en una Zona Natura 2000 i el dany a la fauna i la flora hauria estat massa gran ja que el decret prefectural va permetre la destrucció d’espècies protegides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada