dilluns, 24 de setembre del 2018

Cinquenes Trobades - Descolonitzar els nostres imaginaris - el 29 i el 30 de setembre a Perpinyà , organitzades per la LDH-66

El dissabte 29 de setembre al Cinema Castellet de Perpinyà i el diumenge 30 setembre a la Sala de les Llibertats, al carrer Bartissol
 





 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/09/2018   
Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló).-   

Organitzades per la Lliga dels Drets de l’Home 66 (LDH-66) es celebraran les Cinquenes Trobades -- Descolonitzar els nostres imaginaris-- el dissabte 29 de setembre al Cinema Castellet de Perpinyà --6 euros l’entrada-- i el diumenge 30 setembre a la Sala de les Llibertats, al carrer Bartissol de la ciutat --entrada gratuïta--.
A un mes del referèndum d’autodeterminació en Kanaky, el dissabte 29 de setembre, a partir de les 14 hores al Cinema Castellet, membres de la LDH-66 i Daniel Guerrier (Associació Informació i Suport als Drets del Poble Kanak) presentaran aquesta jornada Imaginar, pensar, comprendre la Kanaky, amb els films de Mehdi Lallaoui, en presència del realitzador, «La tête d’Ataï», que tracta de la restitució dels restes del primer cap resistent a la colonització francesa, i «Le retour sur Ouvéa», la patinada de l’Exèrcit francès. Tot plegat sobre el tema Història i identificada confiscades: Kanaky/Nouvelle Calédonie (el referèndum, convocat el 4 de novembre de 2018). Després de cada projecció hi haurà un fòrum amb la participació de membres del Moviment dels Joves Kanak a França (MJKF).
Invitats : Daniel Guerrier (antic president de l’Association Information et Soutien aux Droits du Peuple Kanak), Medhi Lalloui (realitzador, escenista i escriptor) i membres del Mouvement des Jeunes Kanaks de France.
A partir de les 18:30h concert de música kanéka reggae melanesi a la sala del cinema pel grup kanak Mabelina de Montpelhièr (Erau, Occitània) i un sopar de reunió.
A les 21:00h en directe a la pantalla de la sala 1 amb la Kanaky: sobre la situació amb  membres de la LDH de Nouvelle Calédonie a Nouméa.
Entre les 22:00 i les 23:00h tot seguit i fi del concert.
Aquestes trobades anuals tracten de problemàtiques de “colonitzacions” històriques, geogràfiques, econòmiques, culturals...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada