dijous, 20 de setembre del 2018

Avui dijous s’han manifestat al matí a Perpinyà el personal de les clíniques Air, Mer, Soleil de Cotlliure i La Pinède de Sant Esteve del Monestir, a partir de la plaça de Catalunya

Les grévistes de Collioure manifesteront demain matin sur la place de Catalogne à Perpignan. Dimarts es va acabar la vaga de 12 dies de la clínica La Pinède, havent-hi un concert solidari demà divendres, mentre segueix la de Cotlliure 
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/09/2018  
Sant Esteve del Monestir (El Riberal de la Tet, Rosselló, comtat de Rosselló).-   

Aquest matí, a les 10:30h, a partir de la plaça de Catalunya de Perpinyà s’ha manifestat fins a la seu de la Prefectura del Pirineu Oriental el personal de les clíniques Air, Mer, Soleil de Cotlliure i La Pinède de Sant Esteve del Monestir. 

Segueix la vaga a Air, Mer, Soleil de Cotlliure  
Segueix la vaga a la clínica Air, Mer, Soleil de Cotlliure (Costa Vermella, Rosselló, comtat de Rosselló) reivindicant més personal. El dijous 13 de setembre, el personal es va unir en un mateix combat sindical amb els seus col·legues de la clínica La Pinède de Sant Esteve del Monestir (el Riberal de la Tet, Rosselló, comtat de Rosselló). Col·legues, ja que els dos centres pertanyent al mateix grup empresarial, Orpéa.
El centre de Cotlliure dóna suport a les reivindicacions de La Pinède, "poden  reemprendre, ens dóna encara més determinació", segons expressa la responsable sindical de CGT Sylvie Aiguaviva.
A Cotlliure Orpéa tampoc vol negociar. "Gasta una fortuna fent venir personal ben pagat de tota França i instal·la vigiles, però refusa parler amb nosaltres", s’indigna la sindicalista Aiguaviva. 

12 dies de vaga a La Pinède 
El dimarts el personal en vaga de la clínica La Pinède de Sant Esteve del Monestir, va tornar a la feina, després de 12 dies de vaga, sense aconseguir cap de les seues justes i raonables reivindicacions laborals a causa que la impresentable direcció del centre sanitari privat no ha volgut en cap moment obrir negociacions sobre les reivindicacions que feien les treballadores i els treballadors, en particular les que feien referència a les condicions de treball.
Christiane Sánchez, una de les treballadores en vaga, ha declarat a France Bleu Roussillon “estic cansada, i després financerament és dur de recuperar-se així; la direcció és sorda, menysprea el seu personal, però s’ha guanyat en solidaritat i en amistat, es podrà dir que hem gosat!”.
Concert solidari demà divendres
Per demà divendres, a les 19:00h, hi ha programat un concert de solidaritat amb les i els vaguistes de La Pinède a l’espai Sant Mamet a Sant Esteve del Monestir. Quatre grups actuaran voluntàriament. Entrada a 5 euros am beguda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada