diumenge, 26 d’agost del 2018

Pedalem per la Independència arriba a Figueres després visitar les presons dels Lledoners i el Catllar. La iniciativa acabarà aquesta tarda amb una bicicletada popular que anirà des del centre urbà de Figueres a la presó del Puig de les Basses.

Els ciclistes a la plaça de l'ajuntament de Figueres. 
Impulsen una campanya perquè no es retirin les denúncies de l’1-O .  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/08/2018   
Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú).-   

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies els ciclistes de Pedalem per la Independència han arribat aquest diumenge a Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) després de completar gairebé 700 quilòmetres i visitar les tres presons catalanes on hi ha presos polítics. En total han estat set membres de l’entitat els que han fet l’última etapa que ha transcorregut entre Ripoll  (Ripollès, comtat d’Osona) i l’Alt Empordà. La iniciativa, però, es completarà aquesta tarda amb una bicicletada popular que anirà des del bell mig de Figueres fins al Centre Penitenciari del Puig de les Basses, on es farà un acte de suport a la consellera Dolors Bassa.
L’impulsor de Pedalem per la Independència, Eduard Sadurní, explica que la iniciativa se li va acudir quan va veure l’empresonament dels i de les independentistes. “Era molt injust el que estava passant i vaig pensar que la millor manera era acostar-nos on estaven ells”, ha reblat.
Quan faltaven pocs minuts per a les dues del migdia, set integrants de Pedalem per la Independència han entrat a la plaça de l’ajuntament de Figueres, i han completat així prop de 700 quilòmetres arreu del Principat de Catalunya. El darrer tram de la ruta ha sortit a les sis de la tarda fins arribar al Puig de les Basses dels Terrissers. El recorregut té 5,2 quilòmetres i ha arribat davant del centre penitenciari a les set de la tarda.

Impulsen una campanya perquè no es retirin les denúncies de l’1-O  
Llegim al diari El Punt Avui que l’Associació d’Afectats 1-O i la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC) impulsaran una campanya a les xarxes socials amb el lema #araparlatu a partir de l’Onze de Setembre i fins a l’1 d’octubre. Rere aquesta etiqueta, demanen que es pengin vídeos i testimonis de gent que l’1-O es va sentir agredida, a més d’estrangers que hi donin suport, a fi de “destacar la solidaritat” amb els afectats, segons una de les impulsores, Anna Arqué. La intenció de fons, això sí, és insistir en la importància que no es retirin les centenars de denúncies presentades contra l’actuació dels cossos policials i animar que vagin fins al final per facilitar que arribi a instàncies europees una allau de casos particulars. Els impulsors estan amoïnats perquè les defenses estan sent “molt bel·ligerants” i miren d’intimidar els denunciants.
A més, coincidint amb l’aniversari de l’1-O, volen portar observadors internacionals que van venir l’any passat a fer actes de suport als pobles més afectats per les càrregues policials.
La campanya s’ha presentat a Prada de Conflent (Conflent, comtat de Conflent) amb la presidenta de l’ens, Virgínia Martínez, i Marc Bosch, alcalde de Dosrius, d’on va sorgir la iniciativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada