dissabte, 14 de juliol del 2018

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 14 de juliol de 1943 l’anarcosindicalista veí de Castellfollit de la Roca Prim Casadevall i Fabregat, dit En Man, de 45 anys, fou afusellat al mur del cementiri vell de Girona.

Era picapedrer i militava en la CNT-AIT 
Durant la Guerra Civil la Cooperativa La Fraternitat, de Castellfollit de la Roca, va ajudar a refugiats, va lliurar els racionaments a les famílies de la població i va enviar aliments al front.







Prim Casadevall i Fabregat:   
El 14 de juliol de 1943 l’anarcosindicalista veí de Castellfollit de la Roca (la Garrotxa) Prim Casadevall i Fabregat, de 45 anys, fou afusellat a les sis del matí al mur del cementiri vell de Girona, en l’execució militar de la pena de mort imposada en un consell de guerra sumaríssim d’un procediment d’urgència a la plaça militar de Girona i després de ser conduit pel carrer del Carme de la ciutat. Havia nascut en 1898 a Castellfollit de la Roca.
Era picapedrer i estava afiliat a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i militava en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT).
Fou afusellat junt a un grup de condemnats, com el paleta anarcosindicalista de Banyoles (Pla de l’Estany) Sebastià Cufí i Barceló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada