dijous, 28 de juny del 2018

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 28 de juny de 1940 l’anarquista i anarcosindicalista veí de Sant Joan de les Fonts Manuel Masdemont i Solà, conegut com a Llandrich, de 34 anys, fou afusellat al mur del cementiri vell de Girona

Localitzen un artefacte de la Guerra Civil a Sant Joan les Fonts
Localitzen un artefacte de la Guerra Civil a Sant Joan les Fonts, el març de 2017.
Era pagès i militava en la FAI i en CNT-AIT  
 


Manuel Masdemont i Solà:   
Monedas locales: FICHA DE PESETAS SANT JOAN LES FONTS DE LA COOPERATIVA SANJUANENSE. MUY RARA. CATÁLOGO AL-2345 (C40) - Foto 1 - 98155071El 28 de juny de 1940 l’anarquista i anarcosindicalista veí de Sant Joan de les Fonts (la Garrotxa) Manuel Masdemont i Solà, conegut com a Llandrich, de 34 anys, fou afusellat al mur del cementiri vell de Girona, en l’execució militar de la pena de mort imposada en un consell de guerra sumaríssim a la plaça militar de Girona i després de ser conduit pel carrer del Carme de la ciutat. Havia nascut en 1906 a Begudà (Sant Joan les Fonts, la Garrotxa).
Era pagès i militava en un grup de la Federació Anarquista Regional Catalana -Federació Anarquista Ibèrica (FARC-FAI)   i sindicalment en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT). Fou executat pels franquistes junt a un grup de condemnats, com l’anarcosindicalista veí de Mont-ras (Baix Empordà) Joan Massot i Torrent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada