dijous, 17 de maig de 2018

13 Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona del 25 al 27 de maig

cartell 13MostraLa Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona celebra enguany la seva 13ª edició i aquesta vegada serà al centre social La Cinètika, Rambla de Fabra i Puig, 28.  Presentació  

LA MOSTRA HA TORNAT!
(NO LA DEIXIS ESCAPAR)

Sí, la Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona celebra enguany la seva 13ª edició i aquesta vegada serà al centre social La Cinètika, Rambla de Fabra i Puig, 28. A més de les tertúlies i presentacions acollirem paradetes de llibres, espectacles, espai infantil, contacontes i menjadors vegans. La Mostra és un espai de trobada i debat obert a tothom amb voluntat crítica i antiautoritària.


Programa:  

Divendres 25 
18:30h
Stonewall: L’origen d’una revolta.
La mitificació de la Revolta d’Stonewall ha impedit que es profunditzés sobre les causes que la van produir, el desenvolupament dels fets i les conseqüències immediates sobre la lluita dissident sexual i de gènere. Desconèixer com va ser ha beneficiat els grups més privilegiats de la comunitat, en especial els gais blancs de classe mitjana, i ha afavorit la institucionalització de la lluita. Amb la traducció del llibre de Martin Duberman al castellà es pretén trencar amb aquesta dinàmica i mostrar una versió més fidedigna de què va ser la Revolta d’Stonewall, en el seu context i mitjançant testimonis directes. Amb Piro, de l’editorial Imperdible, el Nudo Transfeminista i Erik, de l’Assemblea de Mariques Llibertàries Transfeministes

Dissabte 26 
11:00h
Alliberament animal des de la intersecció de lluites Amb voluntat de confrontar amb l’exclusivitat i apropiació de les lluites per part de la figura d’home-cis blanc i amb l’objectiu d’obrir un espai d’autocrítica al moviment per l’alliberament animal, es vol visualitzar els privilegis i diverses opressions sobre les que es fonamenta el control i discriminació dels cossos des d’una perspectiva interseccional dins del moviment anitespecista.  
Amb Daniela Xaiet (Descolonitzem l’antiespecisme), Nadia i Sheleen (Interesecció entre gordofòbia i antiespecisme), Resistència Bollera (transfeminisme i antiespecisme) i Albert (perspecitva no binària i alliberament animal).

16:30h
  Més enllà del soterrament. Implicacions anarquistes i feministes a les lluites veïnals entorn el conflicte de l’AVE a Múrcia.
Quina realitat s’està vivint a Múrcia entorn de l’AVE? Per qu è s’haorig inat el conflicte? I, sobretot, com les anarquistes i les feministeshem participat d’aquest? Un repàs històric sobre la tensió per
l’arribada de l’AVE, experiències de llu ita i anàlisi antiautoritarienfront dels macroprojectes del capital.

 Amb l’Asamblea de Estudiantes Libertaria de Múrcia i el col·lectiu feminista Deskaradas Murzia.

19:00h
Experiències de resistència davant la judicialització
La judicialització com a eina repressiva i estratègies col·lectives per afrontar-la. 

Amb companyes de: Encausades 12-O ´99, lluites per la insubmissió, Encausades Parlament i Cas Bemba.
Diumenge 27 
11:00h
  Racisme als moviments socials. Presentació de “Descentrar la Mirada para ampliar la visión”
Les autores del llibre faran la presentació del llibre i després amb altres companyes de col·lectius antirracistes debat en torn al racisme als nostres espais.  

Amb les autores del llibre Florencia Brizuela i Uriel López, el Col·lectiu TICTAC, la Nova Usurpada de Gràcia, l’activista gitana Cristina Vázquez (Bon Pastor) i altres companyes antirracistes de Barcelona.

16:30h
  Masculinitat: reformar-la o destruir-la
La masculinitat comporta privilegis dels quals s’exclou a qui no encaixa en els seus patrons culturals o es rebutja per raons biològiques. Partint de mirades alienes i crítiques a la masculinitat hegemònica debatrem sobre com ens travessa i si és necessari adaptar-la o suprimir-la.  

Amb Jokin Azpiazu, sociòleg i activista, autor de Masculinidades y Feminismo (2017, Virus Editorial), Projecte X, col·lectiu feminista, Teo Pardo, activista trans feminista i Antonio Centeno, activista de la diversitat funcional.

19:00h
  No li desitgem un Estat a ningú
Enmig d’un procès doble d’increment de la pressió social independentista i de la repressió estatal centralista, ens cal donar espai a les veus silenciades, crítiques amb la realitat de l’Estat-Nació.  

Debatrem entorn el llibre No le deseo un Estado a nadie (2018, Pepitas de Calabaza) amb dos dels seus autors, Francisco Madrid i Corsino Vela, i un membre de l’Organització Llibertària Embat.

Espai infantil i activitats per a nenxs

Hi haurà un espai infantil autogestionat a la Cinètika. En breu confirmarem els torns de cura. A més, estem preparant activitats per la canalla. 

Dissabte 26 maig, 11h 

Lectura de contes antiespecistes i més
Has viatjat mai fins l’Afganistan i t’has creuat amb un lloro de les muntanyes del Caixmir? De segur que t’han parlat de la llegenda de Sant Jordi però… algú t’ha explicat la llegenda del drac? I alguna vegada la Cristina t’ha convidat a passar un dia d’estiu al port? Doncs tots aquests contes els explicarem dissabte a la Mostra del llibre Anarquista. De fet, hem pensat que també te’ls puguis fer teus, colorar i emportar-te’ls a casa! T’ho deixaràs perdre? [Per a infants de 3 a 8 anys]Distris i Editorials 

Aquests són els col·lectius editorials i de distribució que han confirmat fins ara la seva presència i participació a la 13ª Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona:

Abismo Ediciones | Aldarull | Antartis | Antipersona | Autoedicions La Flama | Biblioteca Col·lectiva La Malcrià | Biblioteca Teresa Claramunt | CNT Barcelona | Descontrol | D.I.L.D.O. | Distribuidora Peligrosidad SocialDoble Vínculo | Ediciones MarginalesEditorial Imperdible | Kiosk Okupat | La Kolera Distry | El Lokal | M.A.L.P. | Omertá | Pensaré Cartoneras | La Polilla | Ràdio Bronka | Reapropiación | Rosa de Foc |  Segadores | Sons of Proudhon | Tike | Virus Editorial

Localització i accessibilitat 

La Cinètika
Centre social feminista, anticapitalista i autònom
Rambla de Fabra i Puig, 28.
08030 Barcelona
Metro L1 Fabra i Puig

Totes les paradetes de llibres estaran al carrer. Les xerrades es faran a la planta baixa de la Cinétika, on poden accedir sense obstacles persones en cadira de rodes. Hi ha un bany adaptat per a persones amb mobilitat limitada.
Només en cas de pluja algunes de les activitats es traslladaran a la primera planta, amb disponibilitat d’ascensor.


Contacte: 

Si vols fer-nos arribar qualsevol consulta o suggeriment, escriu-nos un email a: llibreanarquista@riseup.net

 https://mostrallibreanarquista.noblogs.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada