dijous, 17 de maig del 2018

Detinguts els dos regidors de la CUP que van tallar el Coll d'Ares el 8-N tallar la C-38 al seu pas pel Coll d'Ares

Manifestants tallant la C-38 al seu pas pel Coll d'Ares
El CDR del Ripollès convoca una concentració de suport  







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/05/2018   
Ripoll (Ripollès, comtat d’Osona).-   

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies els Mossos d'Esquadra ja han detingut els dos regidors de la CUP investigats pel tall del Coll d'Ares, a la frontera del Pirineu, entre el Ripollès i el Vallespir, durant la vaga general del 8-N per portar-los a declarar. Ho fan després que el Jutjat d'Instrucció 1 de Ripoll (Ripollès, comtat d’Osona) ho ordenés ahir dimecres, ja que els dos regidors, Mariona Baraldés i Santi Llagostera, van desobeir les dues citacions que els hi havien arribat.
El primer dia en què el jutjat els va citar, el 26 d'abril, els regidors van quedar-se a les portes de l'edifici, on hi havia unes 350 persones concentrades per donar-los suport. Aquell dia, van defensar que la protesta era "legítima" i que volien seguir fent "desobediència pacífica". El jutjat els va tornar a citar per al 8 de maig, però aquell dia tampoc es van presentar. Se'ls investiga per un delicte de desordres públics.
A la causa també hi ha investigades les alcaldesses de Vallfogona i Pardines (Ripollès, comtat d’Osona), Carme Freixa (ERC) i Núria Pérez (IdP), i el regidor de Ripoll Roger Bosch (ERC). Ells sí que van entrar als jutjats el 26 d'abril, però es van negar a declarar. Després de conèixer la detenció dels dos regidors cupaires, el CDR del Ripollès ha convocat una concentració de suport a Baraldés i Llagostera a les portes dels jutjats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada