dissabte, 14 d’abril del 2018

L’informe arqueològic pel Thyssen guixolenc, en curs

El govern municipal ganxó s’avé a debatre’l al ple municipal, però augura que les restes no tenen gran valor.  
L’Ajuntament les cobrirà en breu amb un pretext banal 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/04/2018  
Guíxols (Vall d’Aro, Baix Empordà, comtat de Girona).-  

 Llegim en la premsa convencional comarcal el ple municipal de Guíxols (Vall d’Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) va aprovar dijous, per unanimitat, la petició de CiU i MES de tenir accés a l’informe sobre les excavacions arqueològiques al darrere del monestir de Sant Feliu, en l’espai de la plaça Abadia on es planeja el Museu Thyssen.  

El text destacava la troballa d’estructures d’“importància” datades en l’“època medieval”
El text destacava la troballa d’estructures d’“importància” datades en l’“època medieval”, i un debat públic sobre la seva conservació, a banda de la informació. I també va rebre el suport dels grups del govern municipal (TSF, ERC i PSC), tot i que el regidor de Cultura, Jordi Vilà, va criticar que els retraguessin “la manca d’informació”, després que cap grup hagi preguntat per la qüestió en les reunions fins ara. L’alcalde, Carles Motas (TSF), va afirmar que l’informe arqueològic sobre les restes ja està en curs i que, si es rep abans de la pròxima comissió d’Urbanisme, es presentarà als altres edils per incorporar el debat al ple ordinari de final de mes. Motas, però, va avançar que li “agradaria que fossin de gran valor”, tot i que “sembla que no serà així”, però que estaria bé poder-les conservar dins del projecte executiu del museu. 

Les cobriran en breu 
Motas també va dir que en els pròxims dies la zona de prospeccions tornarà a quedar coberta --per recuperar l’espai amb vista al Guíxols Flors de primers de maig--, amb una malla geotèxtil i sense compactar les terres extretes, “en previsió” de les prescripcions que Patrimoni de la Generalitat pugui fer per redactar el projecte. L’alcalde va insistir que s’ha excavat més a fons del que es preveia inicialment, fins a cinc metres de fondària en alguns punts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada